Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelbrand uienbedrijf Kapelle valt mee

Toegevoegd: 08-12-2020, 06.02 uur
De brand bleef uiteindelijk beperkt van omvang.
De brand bleef uiteindelijk beperkt van omvang.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij een uienbedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is vannacht brand uitgebroken in een bakinstallatie waarin uitjes worden gebakken in palmolie. Er werd opgeschaald naar middelbrand maar uiteindelijk bleek de situatie mee te vallen.


Personeel van het bedrijf merkte de brand omstreeks 05.05 uur op. Direct werd een bluspoging ondernomen met een CO2-blusser. Gelijktijdig had men met een handbrandmelder de brandweer gealarmeerd. Toen vervolgens de brandweer arriveerde, leek de brand al te zijn geblust. Hierop werd besloten om het opgeroepen schuimblusvoertuig terug te laten keren naar de kazerne. De gealarmeerde bluswagens van de posten Kapelle en Kruiningen werden nog wel ter plekke gestuurd.

De brandweer heeft samen met personeel controles uitgevoerd en geventileerd. De schade is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) minimaal. “Het deel van de oven wordt gereinigd. De productie wordt weer opgestart”, aldus een VRZ-woordvoerder. Rond 05.50 uur kon de brandweer alweer terugkeren naar de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald de Smet (9-12-2020 om 02:35)
Jullie doen net of het expres gedaan is, dat bedrijf zit hier niet op te wachten hoor. Sterkte voor de bedrijfsleiding en de betrokken werknemers is hier beter op zijn plaats!
Henk Reeders (8-12-2020 om 21:53)
Ten eerste dat de uien gebakken worden in palmolie is niets wereldvreemd. De friet fabrieken bakken voor 80% in geharde of ongeharde palmolie, ik schat het verbruik bij lamb-weston/meier in als alle 3 de lijnen draaien op 4000 liter per dienst x3 lijnen is 12000 liter. Dat er brand ontstaat bij een bakoven komt door onwetendheid en kennis van een bakoven. Wanneer de lekpan op tijd schoon gemaakt word en gehouden ,ontstaat er geen brand, maar wanneer dat niet word gedaan ,stapelt het kruim zich op onder de band van de oven ,hierdoor ontstaat vrijving tussen kruim en de band, de themp loopt op en op een gegeven moment heb je de vlam in de lekken. Ik ben een x aantal jaren bakoven specialist geweest bij een friet fabriek
Jaap (8-12-2020 om 10:04)
Dat in dit artikel vermeld staat dat de uien gebakken worden in palmolie is te prijzen. Immers het gebruik van palmolie is een kwalijke zaak. In Aziƫ worden duizenden hectares oerwoud omgehakt om er alleen olielampen te plaatsen. Bovendien is een erg ongezonde olie. Maar wel goedkoop. Het milieu en de gezondheid van de consument is gebaar bij het niet gebruiken van palmolie dus ook die uitjes laten voor wat ze zijn......verbrand.
Rini dj (8-12-2020 om 08:46)
Misschien stoppen met het bakken van uien? Kan er ook geen brand uitbreken!! Biete van 1000,- voor het ingevaar brengen van de inwoners van Kapelle
Cookie-instellingen beheren