Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Burgemeester sluit loods drugslab Westdorpe

Toegevoegd: 10-12-2020, 19.30 uur
De politie heeft hierbij honderden kilo’s crystal meth in beslag genomen.
De politie heeft hierbij honderden kilo’s crystal meth in beslag genomen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - Burgemeester Jan Lonink heeft, op basis van voorlopige bevindingen van de politie, besloten tot een spoedsluiting van een loods aan de Kreekdreef in Westdorpe. In de loods is vorige week door de politie een inval gedaan en een drugslaboratorium aangetroffen. De politie heeft hierbij honderden kilo’s crystal meth in beslag genomen. Ook in de naastgelegen woning heeft de politie een aantal zaken in beslag genomen. Naast deze loods sluit de burgemeester ook nog twee woningen in Terneuzen in verband met andere drugsovertredingen.


De sluiting van de loods in Westdorpe vindt plaats op grond van artikel 13b van de Opiumwet, in beginsel voor de duur van twaalf maanden. Productielocaties van drugs vormen een groot gevaar voor de omgeving. Het kan leiden tot brandgevaar, ontploffingsgevaar, schade aan de gezondheid en verstoring van de openbare orde. Deze verhoogde gevaarzetting en de aanwezigheid van een grote handelshoeveelheid harddrugs heeft er toe geleid dat de burgemeester spoedeisende bestuursdwang heeft toegepast. Het verdere verloop van het politieonderzoek wordt afgewacht voordat er mogelijk nog andere bestuursrechtelijke maatregelen worden getroffen.

Daarnaast is er vandaag een woning aan de Vlooswijkstraat in Terneuzen gesloten voor drie maanden. Op 6 juni werden er in het woning handelshoeveelheden heroïne, cocaïne, hennep en versnijdingsmiddel aangetroffen. In een woning aan de Breitnerstraat, eveneens in Terneuzen, werd op 7 september een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 104 hennepplanten. De woning is ook voor drie maanden gesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (11-12-2020 om 13:55)
Die mens heeft geen tijd om zelf politie agent te gaan spelen, hoor hij kan ze wel aansturen, omdat hij het hoofd van de politie is, maar vertel hem dit verhaal zelf i.p.v. hier te zitten kankeren hé !
JTG (11-12-2020 om 09:04)
Da Schorriemorie tog ey...bah
Ronald de Smet (11-12-2020 om 00:23)
Dit is een goed besluit van Jan Lonink , het moet een keer klaar zijn met dat illegale circuit ! Dat is mijn menig.
R (10-12-2020 om 23:47)
Pfff hij sluit weer wat hij zou beter eens wat rond gaan rijden, dan kan hij er misschien echt eens gaan sluiten! Want wat daar gebeurde was voor veel mensen al lang duidelijk en zo zijn er helaas nog veel plaatsen!
Cookie-instellingen beheren