Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 408 km

Tiener heeft doos met illegaal vuurwerk onder bed

Toegevoegd: 12-12-2020, 10.33 uur
Het aangetroffen vuurwerk zal worden vernietigd.
Het aangetroffen vuurwerk zal worden vernietigd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdag onder het bed van een 17-jarige een doos met daarin illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie noemt de situatie levensgevaarlijk.


Agenten hadden volgens een woordvoerder informatie binnengekregen dat er illegaal vuurwerk in de woning van de minderjarige zou zijn. Ze stelden daarom een onderzoek in en gingen naar de woning van de Zierikzeese verdachte. De tiener bleek inderdaad in het bezit te zijn van illegaal vuurwerk. In diens slaapkamer lagen in een doos onder zijn bed 120 zogeheten Cobra's opgeborgen. Volgens de politie levert de opslag van zwaar, illegaal vuurwerk bij mensen thuis grote risico’s op voor henzelf en hun omgeving.

Het gisteren aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd. De verdachte zal nog nader verhoord worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (15-12-2020 om 12:43)
Als je dan toch van cobra's houd past er maar een straf leven slang.
TIMSALABIM??? (14-12-2020 om 10:08)
ik ben erg benieuwd wat voor figuur die timsalabim is. Die persoon weet alles beter enzovoorts.... Je gaat beetje vreselijk irritant hier worden. Ben je niet jong geweest??? Alsof een ouder elke week onder bed van kind ga kijken
Ouders (13-12-2020 om 13:51)
Inderdaad, jouw kind jouw verantwoording. Dit soort vuurwerk in deze hoeveelheden koop je niet bij de buurman of de super markt. Je kan mij ook niet wijsmaken dat dit voor eigen gebruik is. Ik zeg weer: een beetje opvoeding is er tegenwoordig niet meer bij.
Dennis (13-12-2020 om 13:38)
Cobra's is niet zo verstandig onder het bed xD dat is 28 gram x 120 = 3360 gram. En als er 1 af gaat dan ook de rest. Dus niet echt handig. Maar zolang er geen vuur bij komt gaat het ook niet af. Dit is voor de mensen die niks van vuurwerk snappen. Mij vuurwerk lag ook altijd onder mijn bed. Nooit af gegaan. Geen rotje niets. Maar om eerlijk te zijn. Als het af gaat ben je niet verzekerd. En de massa die hij onder zijn bed had is genoeg de gevel en de rest er uit te klappen. Helaas denk je daar niet aan als je jong ben. Voor de ouders die er achter komen dat hun kinderen dat soort vuurwerk hebben, vraag gewoon rustig dat ze het naar de schuur doen of dat het gewoon weg moet ofzo als je het niet wil.
willem (13-12-2020 om 10:48)
weldenker: vurwerk--de zwaardere soort dus--is zelfs door een schok tot ontploffing te brengen--gaat er 1--dan gaat de rest eveneens.
willem (13-12-2020 om 10:46)
simsalabim: prima idee--stuur de ME maar op me af. dan kan ik eerst al mijn wapens--granaten--enz mooi verstoppen. heb ook nog een versie van fatman en little boy. bedankt dat je mij waarschuwde.
Cookie-instellingen beheren