Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens betrapt met vuurwerkbom

Toegevoegd: 13-12-2020, 10.56 uur
Aan een fles lampenolie was een zogeheten cobra bevestigd.
Aan een fles lampenolie was een zogeheten cobra bevestigd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - Agenten van het politieteam Oosterscheldebekken hebben gisteren twee jongens aangehouden die bezig waren met een zelfgemaakte vuurwerkbom.


Een bezorgde burger tipte de politie nadat hij had gezien dat jongens een zogeheten cobra aan een fles lampenolie hadden vastgemaakt. De politie was snel ter plekke en wist de twee, nog maar 13 en 14 jaar oud, aan te houden. De jongens zijn naar het politiebureau gebracht. Eén van de jongens is naar HALT gestuurd. “Hij had er alleen bijgestaan en niks in bezit of afgestoken”, aldus de politie.

De andere jongen heeft een zogeheten TRIP-zitting gekregen. "Een TRIP-zitting is met de officier van justitie. Die is dan al van mening dat je schuldig bent en dat je een straf verdient. In zo'n gesprek bepaalt hij samen met jou wat het beste voor jou is: een geldboete of een taakstraf”, zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (15-12-2020 om 08:58)
@Timsalabim; kun je aub eens ergens anders de boel een beetje gaan verzieken, we zijn je opmerkingen en domme praat een beetje beu aan het worden. Anderen hier zijn het er over eens dat dit gedoe met dat vuurwerk en al dat gedoe eens klaar moet wezen, zijn er geen belangrijkere problemen op dit moment. De jeugd blijft maar slopen en demonstreren......
Timsalabim (14-12-2020 om 09:57)
Belachelijk om de ouders een strafblad te geven voor de daden van hun zoon, dat is netzoiets als zeggen dat vrouwen verkrachtingen uitlokken aan de hand van hun kledingkeuze.
gajus familie (13-12-2020 om 15:37)
dit is een molotov met explosief er aan, terrorisme dus. gewoon de bak in met dat tuig of anders die verantwoordelijke voogden een strafblad geven en een brief naar de kinderbescherming plus alle kinderbijstand terugvorderen.
O. b. Laden (13-12-2020 om 14:42)
Nou nou, dit is gewoon een onschuldig lolletje hoor op die leeftijd. Laat die jongens lekker.
kees koolmees (13-12-2020 om 14:33)
helemaal met tim eens. zuurpruimen samenleving. kan niets mag niets, moet van alles. en zomers in turkije dronken de beest uit hangen en vreemdgaan. Ik haat het brave tuig. Botvieren op joggies, die straks niet meer aan de bak kunnen hier door. walgelijk
jacob (13-12-2020 om 14:30)
Ieder woord is er een teveel pak ook de ouders aan. Dit is gewoon heel gevaarlijk maar ja sommigen vinden dit niet zo erg omdat er op You tube gekkere dingen staan. Ik vraag mij af moet je daar een voorbeeld aan nemen? Dwaas idee.
Cookie-instellingen beheren