Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Jongens betrapt met vuurwerkbom

Toegevoegd: 13-12-2020, 10.56 uur
Aan een fles lampenolie was een zogeheten cobra bevestigd.
Aan een fles lampenolie was een zogeheten cobra bevestigd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - Agenten van het politieteam Oosterscheldebekken hebben gisteren twee jongens aangehouden die bezig waren met een zelfgemaakte vuurwerkbom.


Een bezorgde burger tipte de politie nadat hij had gezien dat jongens een zogeheten cobra aan een fles lampenolie hadden vastgemaakt. De politie was snel ter plekke en wist de twee, nog maar 13 en 14 jaar oud, aan te houden. De jongens zijn naar het politiebureau gebracht. Eén van de jongens is naar HALT gestuurd. “Hij had er alleen bijgestaan en niks in bezit of afgestoken”, aldus de politie.

De andere jongen heeft een zogeheten TRIP-zitting gekregen. "Een TRIP-zitting is met de officier van justitie. Die is dan al van mening dat je schuldig bent en dat je een straf verdient. In zo'n gesprek bepaalt hij samen met jou wat het beste voor jou is: een geldboete of een taakstraf”, zo legt de politie uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (13-12-2020 om 12:35)
Nou nou poeh poeh, een cobra6 en een fles lampen olie. Op youtube staan gekkere dingen. Dit is gewoon weer in de media geslingerd om een draagvlak te creeeren goor een totaal verbod op vuurwerk wat eeuwig duurt! En de eerste de beste die mij straks vals beschuldigd in de reacties hier over dat ik dit soort dingen ook doe omdat ik anders niet zo zou reageren; krijgt een aangifte van smaad aan zn broek!
Michel (13-12-2020 om 11:49)
Hoe, in gesprek gaan!!!!!! Gelijk aanpakken, ze weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn. Zulke gasten worden teveel met zijden handschoenen aangepakt.
schoften (13-12-2020 om 11:48)
in de gevangenis is beter
Cookie-instellingen beheren