Weerbericht:
Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Acht jaar cel en tbs in Zeeuws-Vlaamse zedenzaak

Toegevoegd: 14-12-2020, 20.12 uur
Acht jaar cel en tbs in Zeeuws-Vlaamse zedenzaak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 47-jarige P. P. uit Aardenburg veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest. De man is veroordeeld voor seksueel misbruik van drie meisjes, onder wie zijn twee stiefdochters. Dit gebeurde in de periode van 2008 tot 2019. Tegen P. was zes jaar plus eveneens tbs geëist.


De rechtbank heeft vastgesteld dat P. zich, samen met zijn partner T. D. uit Terneuzen - de moeder van de stiefdochters - vele jaren schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van zijn stiefdochters, waaronder verkrachting. Ook heeft hij een vriendinnetje van één van de stiefdochters verkracht. De stiefdochters van de verdachte waren aan zijn zorg en waakzaamheid toevertrouwd. Het misbruik bij de meisjes begon al op zeer jonge leeftijd. Bij een van de stiefdochters is er ook sprake van mensenhandel, omdat zij door de verdachte naar parkeerplaatsen en parenclubs werd gebracht waar zij door meerdere mannen seksueel werd misbruikt.

Het seksueel misbruik vond plaats nadat de verdachte aan de meisjes bewustzijnverminderende middelen, zoals slaappillen, pijnstillers of GHB, had toegediend. De verdachte maakte zich verder schuldig aan het bezitten, maken en verspreiden van kinderporno.

P. heeft in een intensieve, meedogenloze en huiveringwekkende samenwerking met de medeverdachte gedurende vele jaren op niets ontziende wijze misbruik gemaakt van drie jonge meisjes, met voor de nog jonge slachtoffers verwoestende en naar verwachting onherstelbare gevolgen. De slachtoffers moesten door het handelen van de verdachten in de wrede en duistere wereld van seksueel misbruik verblijven. Voor zijn stiefdochters heeft dit vele jaren geduurd, zo stelt de rechtbank.

Uit rapporten van een psycholoog en een psychiater, blijkt dat bij P. sprake is van een persoonlijkheidsstoornis. De kans op herhaling van seksueel misbruik wordt ingeschat als hoog. P. is verminderd toerekeningsvatbaar en hij moet worden behandeld. De rechtbank legt hem naast de gevangenisstraf van 8 jaar daarom ook TBS met dwangverpleging op.

De uitspraak is daarmee anders dan de eis van de officier van justitie, die 6 jaar gevangenisstraf eiste. De rechtbank komt tot minder bewezen verklaarde feiten dan waar de officier van justitie bij zijn eis vanuit ging. Echter gelet op het verwijt dat P. wordt gemaakt, vindt de rechtbank de eis van de officier van justitie, voor wat betreft de op te leggen gevangenisstraf, niet voldoende. De rechtbank vindt de straf van 8 jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest passend.

De man werd naast de gevangenisstraf van 8 jaar en TBS met dwangverpleging veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers van in totaal EUR 125.826,31.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pedohater (17-12-2020 om 19:19)
8 jaar cel ! Lachtertje, als die vrij komt gaat ie vrolijk verder. smerige pedo!! Als dit op mijn dorp gebeurde kwam die vent er nooit meer wonen. en stak ik zijn huis en bezittingen in de fik! Moeten ze ter plekke live op tv handen en voeten afhakken, dan met vuurbrander dichtschroeien, en dan aan lantaarnpaal levend laten wegrotten, totdat de vogels zijn smerige gore verlepte vieze lichaam langzaam wegpikken. SMerig uitschot dat ie is! Hoe durf je zoiets te doen. Nee die maakte ik na 8jaar kapot die vent. Die had geen leven meer als het een bekende van me was. Softe aanpak hier. Hopelijk kunnen ze traceren met wie hij allemaal contact ws. Dat gespuis moet aangepakt worden. Laat ze ze maar kapot trappen rotlui!!
Ik (15-12-2020 om 07:39)
Bij zulke lui gewoon piemel en handen afhakken,dan kunnen ze geen kwaad meer doen. Ze komen weer vrij en dan gaan ze weer verder.
Douwe dabert (14-12-2020 om 23:18)
Ik neem aan dat het onderzoek naar de "klanten " ook opgepakt wordt. Deze viespeuken moeten uiteraard ook gepakt worden.
Cookie-instellingen beheren