Weerbericht:
In de zuidelijke helft vanavond regen, in het noorden droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink (VRZ): ‘Deze stap is noodzakelijk’

Toegevoegd: 14-12-2020, 22.44 uur
Lonink (VRZ): ‘Deze stap is noodzakelijk’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vanavond afgekondigde lockdown is een enorme stap terug maar hij is wel noodzakelijk. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de toespraak van premier Rutte.


Lonink: "Onze minister-president heeft vanavond zware maatregelen aangekondigd. Die maatregelen zijn nodig, omdat het coronavirus ons opnieuw op de proef stelt. Het aantal besmettingen is hoog. Te hoog. Deze hoge scores komen niet zozeer voort uit sneller testen, maar vooral omdat het virus zich breder verspreidt. Daardoor is de druk op de zorg wederom groter en zijn we met deze cijfers op weg naar overbelasting van onze zorg. Die weg moeten wij versperren. Ook in Zeeland."

"We voelen vandaag grote teleurstelling. Het is wrang dat het virus ons nu weer zo raakt, juist in deze periode. Een periode waarin we juist contact willen en waarin al die ondernemers nog wat goed wilden maken. Het voelde alsof we al op de uitweg uit deze crisis waren, maar we moeten nu een enorme stap terugzetten. Maar die stap is noodzakelijk. Anders raken we uit de juiste koers. Dit vraagt nu ontzettend veel van iedereen. Van jong en oud, van ondernemers en van gezinnen, van alle mensen in de zorg en van kwetsbaren."

"Wij vragen iedereen de aangescherpte adviezen zo goed als mogelijk in acht te nemen. En we doen een appel om ook de al bestaande adviezen strikter op te volgen. Werk zoveel mogelijk thuis. Ga alleen op pad als het echt noodzakelijk is. Zowel binnen als buiten Zeeland. En let op elkaar. Bel eens wat vaker. Of zoek iemand digitaal op. Want we hebben elkaars steun nodig. Juist nu."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ex-middelburger (16-12-2020 om 21:17)
Wat een onzin wordt hier weer verkocht, de Lock down moet stoppen. Het is de grootste onzin wat er nu gebeurd, let maar op dit gaat de geschiedenisboeken in als grootste angstmakerij waar de regering EN 99% van de media met liefde in meegaan. Maar een vraag, in welk land leven we hier? China? (aangezien we hier met een dictatuur te maken hebben...) zeg het maar...
een gast (16-12-2020 om 12:24)
Deze stap is nodig werd door dhr Lonink gezegd is er door hem ook al iets gezegd over het versneld weer open gaan van winkels die voor zover ik weet niet direct primere artikelen verkopen of zijn onderbroeken en handdoeken dat ineens wel geworden
Bram (16-12-2020 om 11:03)
Emergo, ik wil de antwoorden wel geven als ja ja ze niet geeft. Dus heb je vragen hoor het graag. Ik onderbouw als het moet alles met officiële cijfers.
Bram (16-12-2020 om 11:02)
Michel, ik zeg niet dat er niks aan de hand is. Ik zeg alleen dan 2% van de mensen die corona krijgen moet vechten voor ze leven. En dus 98% niet, dus wat er nu gebeurt is overdreven. Ik heb heel studies gelezen hierover ik denk meer dan jou. Dus ik durf wel te zeggen dat jij een gevaar bent voor deze samenleving omdat je als een schaap de rest volgt.
Charles Smit (15-12-2020 om 16:38)
sta met verwondering te kijken bij de supermarkt als er een busje stopt , Belgische kentekenplaten. Stappen 9 personen uit zonder mondkapjes op hier boodschappen te doen. Moet je in Belgie niet flikken. Was bij Aldi Axel.
Emergo (15-12-2020 om 11:53)
Ja-ja En hoeveel mensen blijven er op los zwammen als het over corona gaat en feiten verdraaien ?? Je zal natuurlijk geen antwoord geven.
Cookie-instellingen beheren