Weerbericht:
Wisselvallig en vrij koel zomerweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Lonink (VRZ): ‘Deze stap is noodzakelijk’

Toegevoegd: 14-12-2020, 22.44 uur
Lonink (VRZ): ‘Deze stap is noodzakelijk’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vanavond afgekondigde lockdown is een enorme stap terug maar hij is wel noodzakelijk. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de toespraak van premier Rutte.


Lonink: "Onze minister-president heeft vanavond zware maatregelen aangekondigd. Die maatregelen zijn nodig, omdat het coronavirus ons opnieuw op de proef stelt. Het aantal besmettingen is hoog. Te hoog. Deze hoge scores komen niet zozeer voort uit sneller testen, maar vooral omdat het virus zich breder verspreidt. Daardoor is de druk op de zorg wederom groter en zijn we met deze cijfers op weg naar overbelasting van onze zorg. Die weg moeten wij versperren. Ook in Zeeland."

"We voelen vandaag grote teleurstelling. Het is wrang dat het virus ons nu weer zo raakt, juist in deze periode. Een periode waarin we juist contact willen en waarin al die ondernemers nog wat goed wilden maken. Het voelde alsof we al op de uitweg uit deze crisis waren, maar we moeten nu een enorme stap terugzetten. Maar die stap is noodzakelijk. Anders raken we uit de juiste koers. Dit vraagt nu ontzettend veel van iedereen. Van jong en oud, van ondernemers en van gezinnen, van alle mensen in de zorg en van kwetsbaren."

"Wij vragen iedereen de aangescherpte adviezen zo goed als mogelijk in acht te nemen. En we doen een appel om ook de al bestaande adviezen strikter op te volgen. Werk zoveel mogelijk thuis. Ga alleen op pad als het echt noodzakelijk is. Zowel binnen als buiten Zeeland. En let op elkaar. Bel eens wat vaker. Of zoek iemand digitaal op. Want we hebben elkaars steun nodig. Juist nu."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (15-12-2020 om 11:37)
@ Ja-Ja en Bram. mensen zoals jullie zijn een gevaar voor deze tijd. . En maar roepen dat er niets aan de hand ( zie artikel van (Bram) , hoe dom en ziek moet je wezen om zo'n reactie te schrijven. Het wordt tijd dat zulke lieden als jullie eens uitgenodigd worden om eens naar de ziekenhuizen te komen en te zien dat er mensen voor hun leven aan het vechten , Jullie moesten je schamen. Maar wees wel zo stoer, als het jullie mocht overkomen, om dan te zeggen. Wij willen niet geholpen worden, want het is maar een griepje.
john (15-12-2020 om 11:07)
Nu we alleen nog naar de supermarken kunnen moeten ze wel zorgen dat de winkels bevoorraad kunnen worden ,dus zorg dat die vervelende boeren daar weg blijven ,eventueel in de gevangenis steken tot half januari ,als de lockdown voorbij is
Will (15-12-2020 om 10:34)
Zal die lonink `n zorg zijn die is echt niet voor Zeeland maar zit daar voor zijn eigen inkomen, hoeveel ziekenhuizen en bejaardenverzorgingshuizen zijn er al geruimd ? Zeeland is niet afhankelijk van de grote steden, maar Lonink vind dit allemaal prima wat rutte doet en is echt niet voor zijn eigen mensen.
Piet (15-12-2020 om 10:07)
Lonink, wat heb je weer mooie praatjes, zo uit een schriftje voor gelezen. Ik ben niet tegen de maatregelen, laat dat duidelijk zijn, maar in de zomer maanden liet je toch weer toeristen toe, erger nog ik las een keer op internet de volgende zin"Duitsers en Belgen kom naar Zeeland"Weer even ter verduideliking ik ben niet tegen toeristen( hoewel soms zijn er echt teveel dat dan weer wel} Helaas moet ik zeggen dat ik totaal geen waarde hecht aan de mooie woorden van vanmorgen Je praat iedereen naar de mond en verder vind je het wel best.
gulag (15-12-2020 om 09:34)
er liggen in Heel zeeland 23 mensen in de ziekenhuizen. Op een Populatie van 383.000 mensen. Krankzinnig beleid.
Ja-Ja (15-12-2020 om 08:50)
Lonink wees eens eerlijk. Hoeveel mensen liggen in ziekenhuis met alleen corona? Je zal natuurlijk geen antwoord geven. Hoeveel mensen liggen in het ziekenhuis met andere levensbedreigende ziektes?Je zal vermoedelijk geen antwoord geven. Hoeveel oudere mensen liggen in ziekenhuis met zware griep?enz.Longen. Hoeveel mensen stierven/sterven nu omdat ze niet goed behandeld mochten/mogen worden? Eerlijkheid Lonink,daar gaat het om en niet met cijfers googelen om alles coronadoden te noemen. Testen zijn al corona bij een natte Neus.Griep,hooikoorts,snotterig word erbij geteld . Foto's van ziekenhuisbedden met zware zieken kan je het hele jaar laten zien. De dodelijkste ziektes moeten wachten ,alles draait om scoren ivm de ? testen.
Cookie-instellingen beheren