Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Relschoppers vernielen stadhuis Vlissingen

Toegevoegd: 14-12-2020, 22.49 uur - Update: 15-12-2020, 00.05 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Relschoppers hebben maandagavond vernielingen aangericht bij het stadhuis van de gemeente Vlissingen aan het Stadhuisplein in Vlissingen. Of er arrestaties zijn verricht, is niet duidelijk.


Op filmpjes die rondgaan op social media is te zien dat vuurwerk wordt afgestoken bij de ingang van het stadhuis. Er zou ook gegooid zijn met stenen. Een ruit bij het portaal van het stadhuis is beschadigd geraakt. Na de melding werden politiewagens uit de hele regio opgetrommeld. Er kwam ook een hondengeleider met diensthond ter plaatse. Op dit moment is het rustig(er) rondom het Stadhuisplein maar er is nog wel altijd politie present.

De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar heeft via Twitter gereageerd op de vernieling: "Heftige beelden van het gemeentehuisplein. Ingang gemeentehuis zwaar beschadigd. Pure vernielzucht, verwerpelijk! Ik roep iedereen op die maar iets gezien heeft dit te melden bij de politie!"

Volgens Omroep Zeeland was eerder vanavond via social media opgeroepen om bij het Vlissingse stadhuis te demonstreren tegen de lockdown.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissinger (15-12-2020 om 07:06)
Om te beginnen burgerschap ontnemen, als je dit doet heb je het recht niet om Vlissinger/Nederlander te zijn. @de Politie; Zero Tolerance. Het zijn weer altijd dezelfde. Diep triest en ga jullie schamen
Els Antheunis (15-12-2020 om 02:06)
laat ze alles maar betalen...wij moeten thuis blijven en waarom zijn die nog op straat...doe dan een avondklok...het is overal dat er last is van vuurwerk...maar er wordt gvd niks aangedaan...zet het leger in om alles in goede banen tge leiden...
Kees van de graal (15-12-2020 om 01:46)
Vrijheidsstrijders!
Mijn mening (15-12-2020 om 00:38)
@p, die waardeloze lui die dit flikken zitten idd hele dagen niets te doen op onze kosten. Naar mijn mening de hoogste tijd voor verandering ieder normaal denkend mens is het werkelijk kotsbeu dat ze niet hard aangepakt worden. Oud en nieuw zal waarschijnlijk niet beter worden en ik hoop dan ook dat de me er flink op los zal timmeren en eventuele schade op die lui zal verhalen. Ik heb er in ieder geval genoeg van, werk me helemaal de kolere voor deze leeglopers.
B. (15-12-2020 om 00:25)
Hoe weet jij dat ze hele dagen thuis zitten? Houd jij ze in de gaten vanuit t hoekje van je woonkamer? Succes met je zinloze leven.
Filia (15-12-2020 om 00:16)
Zielig en pakken ook hun medemens hiermee. Het zal ze nooit lukken om het om te willen draaien de lockdown en gelukkig blijft dat niet zo maar zo ver kunnen die legerhoofden niet na denken. Dit ziet er naar uit dat ze niks hebben hun leven mislukt is voor de corona en gefrustreerd zijn. Kansloze parels die je op een plek moet zetten in containers bij elkaar op de maasvlakte.
Cookie-instellingen beheren