Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Relschoppers vernielen stadhuis Vlissingen

Toegevoegd: 14-12-2020, 22.49 uur - Update: 15-12-2020, 00.05 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Relschoppers hebben maandagavond vernielingen aangericht bij het stadhuis van de gemeente Vlissingen aan het Stadhuisplein in Vlissingen. Of er arrestaties zijn verricht, is niet duidelijk.


Op filmpjes die rondgaan op social media is te zien dat vuurwerk wordt afgestoken bij de ingang van het stadhuis. Er zou ook gegooid zijn met stenen. Een ruit bij het portaal van het stadhuis is beschadigd geraakt. Na de melding werden politiewagens uit de hele regio opgetrommeld. Er kwam ook een hondengeleider met diensthond ter plaatse. Op dit moment is het rustig(er) rondom het Stadhuisplein maar er is nog wel altijd politie present.

De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar heeft via Twitter gereageerd op de vernieling: "Heftige beelden van het gemeentehuisplein. Ingang gemeentehuis zwaar beschadigd. Pure vernielzucht, verwerpelijk! Ik roep iedereen op die maar iets gezien heeft dit te melden bij de politie!"

Volgens Omroep Zeeland was eerder vanavond via social media opgeroepen om bij het Vlissingse stadhuis te demonstreren tegen de lockdown.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (16-12-2020 om 18:02)
@jouw mening, als je wisselen diensten moet draaien dan ben je weleens laat of vroeg op. Ik neem aan dat jij dit niet kent gezien je achterlijke reactie .of was jij op de vlucht voor de politie die bewuste nacht?
willem (16-12-2020 om 09:43)
tuig met 2 paspoorten het nederlanderschap ontnemen en asap terug naar oma en de geitjes. het wordt met de dag gekker en de politie mag niet hard optreden. van mij mogen ze met de lange lat behandeld worden PLUS torenhoge boetes eveneens voor de ouder van dat tuig. steeds dezelfde idioten die zich misdragen. ik ben ZO blij met de multi-culti samenleving: NIET dus.
Oke (16-12-2020 om 09:30)
Grappig om te zien dat iedereen begint over afkomst. Als het iets te maken zou hebben met de culturele achtergrond kunnen jullie me dan uitleggen waarom in het oerhollandse, streng christelijke Urk ook gebeurd? Of daar doen we natuurlijk voor t gemak even over alsof we daar niks van weten???
Ben (16-12-2020 om 02:23)
Dit heeft niks met islam te maken of bepaalde culturen geen van deze toleert wat nu plaats vindt door het gehele land , dit vindt plaats overal in Europa , niet iedereen kan omgaan met de huidige situatie en jongeren voelen zich opgesloten , natuurlijk is het niet goed te bepraten maar we moeten echt alternatieven gaan zoeken voor jongeren want anders lost het niet op en zal het zich steeds verplaatsen Politie en hulpverleners hebben het zwaar genoeg en zulke ongein kunnen ze echt niet gebruiken achter ieder uniform schuilt een persoon die ook moe is en elke dag moet volhouden
creon (15-12-2020 om 20:48)
dat zijn weer geen kees en mientje die dit doen hoor! Allemaal gespuis in vlissingen middelburg souburg. Het mooie walcheren is veranderd in bekant een moslim broederschap. Allemaal ali,yousef, en mohameds, die we wekelijks hier tegen komen met dingen.,zoals vernielingen, inbraak en mishandeling Tijd dat Wilders aan de macht komt! LEVE HOLLAND! WIJ HOUDEN VAN ORANJE!
Inwoner (15-12-2020 om 20:03)
Aan de klanken, de roep tot een zekere God en het geslis was duidelijk te horen dat het wéér dezelfde kansparels zijn waar Vlissingen al jaren last van heeft...
Cookie-instellingen beheren