Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 92 km

Kinderen niet naar school door vuurwerkbom

Toegevoegd: 15-12-2020, 09.13 uur
Kinderen niet naar school door vuurwerkbom
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verschillende groepen van basisschool De Aventurijn in Middelburg kunnen vandaag niet naar school. Vannacht is namelijk, vermoedelijk met een vuurwerkbom, flinke schade aangericht in het gebouw van deze groepen.


De wijk Griffioen werd vannacht opgeschrikt door meerdere harde knallen. Bij de dependance van De Aventurijn aan de Griffioenstraat bleek volgens de school een enorme ravage te zijn ontstaan. Er is ook rook- en waterschade. Hierdoor kunnen de kinderen van de groepen 6 tot en met 8 vandaag niet naar de locatie. Ze krijgen daarom geen les. Vanmiddag wordt met de kinderen vermoedelijk nog wel kort het schooljaar afgesloten, dat vandaag sowieso zou eindigen vanwege de afgekondigde lockdown.

Andere leerlingen van De Aventurijn, die les hebben in het hoofdgebouw aan de Henry Dunantlaan, kunnen vandaag overigens wel gewoon naar school. Voor zover bekend is er nog geen zicht op de dader(s) van de vernielingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pippa (15-12-2020 om 13:03)
Nou zeg dan ben je ook fijn bezig,wat heb je daar nou aan? wE KUNNEN BEST EEN EN ANDER DOOR DE VINGERS ZIEN, MAAR DIT IS TE GEK VOOR WOORDEN! Flinke hoge boete,s ook voor mensen die de regels niet in acht nemen, en maar raak kletsen en er een zootje van maken, 90e wat is dat nu? 5x zoveel en het is helemaal over en uit. Blijf gezond, en maak er een mooie Kerst van ! Gr van Pippa
Nel (15-12-2020 om 12:48)
Lekkere gasten. In deze rare tijd ontnemen ze ook nog kinderen hun laatste schooldag af. Wat waarschijnlijk in de kerstster is. Ze zijn zeker hun kerst vergeten hoe ze daar van genoten toen ze klein waren. Wens ze van alles maar dat houd ik voor me
willem (15-12-2020 om 11:44)
welke idioten halen dat in hun hoof--andermans spullen vernielen--gut gut was dapper--niets beters te doen? ook ik was jong--en geen lieverdje3--maar van andermans spullen bleef je af. dit zijn zielige ventjes. mag hopen dat ze gepakt worden een hoge boete krijgen en alles moeten betalen en dat hun ouders / toezichthouders die boete ook krijgen.
mar (15-12-2020 om 09:43)
Waarom toch. Kunnen ze nu echt niet begrijpen wat ze de school en vooral de kinderen aandoen. Nog ff vandaag iets doen voor de Kerst en dan dit. Meld jullie en kom maar helpen met opruimen, wel zo netjes.
Bram (15-12-2020 om 09:26)
Als ze nou nog meer maatregelen gaan instellen bijvoorbeeld een avond klok weet je iig zeker dat er nog meer gebouwen worden opgeblazen haha.
Cookie-instellingen beheren