Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Lonink (VRZ): ‘Ga niet winkelen in België'

Toegevoegd: 15-12-2020, 19.41 uur
Lonink (VRZ): ‘Ga niet winkelen in België'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - VRZ-voorzitter Jan Lonink roept Zeeuwen op om niet de grens over te gaan om in België te gaan winkelen nu dat in eigen land niet meer mag. Dit naar aanleiding van overleg met de Belgische overheid, eerder vandaag.


Lonink roept vanavond op om alleen op pad te gaan als het echt noodzakelijk is. “Zowel binnen als buiten Zeeland. Ik sluit me dan ook aan bij de oproep van de Belgische premier en raadt iedereen af om te gaan winkelen in België. Weliswaar zijn in België de winkels open, maar ook in België zijn er beperkende maatregelen voor het winkelen en is funshoppen verboden”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland.

“Toen in België de winkels dicht waren, hebben we onze Vlaamse collega’s ook gevraagd om reizen naar Nederland te ontraden. Dat doen we in dit geval dus de andere kant op, want we trekken samen op. Tegelijkertijd raden we bezoekers uit België ook nog steeds af om voor niet noodzakelijke reizen naar Nederland te komen. We zien graag de mensen komen, maar nu even niet”, zo besluit Lonink zijn oproep.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C Willems (16-12-2020 om 10:10)
Ik snap niet waar dhr Lonink mee bezig is, Belgen zijn welkom tijdens lockdown aan hun kant van de grens maar Nederlanders mogen niet naar Belgie als het andersom is... Neem stelling en laat de grenzen sluiten!
Ciska (16-12-2020 om 08:33)
Mischien goed om te weten dat als je in een land bent waarvan het reisadvies negatief is de verzekering niet betaald bij een ongeval of dergelijke. denk niet dat de meeste daarbij nadenken bij een bezoek aan een gebied met code oranje.
Dag vlinder (16-12-2020 om 07:18)
Ik bepaal zelf of ik in België wil gaan winkelen of niet en niemand anders
Zander (16-12-2020 om 05:55)
De Belgen komen massaal naar Zeeland. Kijk eens op de vakantie parken op Walcheren... En de golfbanen stromen ook over van alle Belgen die hier een balletje komen slaan, verbied dat dan ook.
Ronald (16-12-2020 om 05:30)
Wie zijn er hier de racisten ?
Freddy Jansen (16-12-2020 om 04:53)
De boodschappen zijn hier in Nederland goedkoper dan in Belgie. Andersom is de tabak en de benzine in Belgie weer goedkoper dan in Nederland. We kijken allemaal naar onze eigen portemonnee en stemmen daar ons doel om boodschappen te doen, tanken of tabak te kopen op af. Tis een simpele redenering. Dus als je fair wilt zijn moet je tegen jezelf zeggen, Nederlanders en Belgen,,,,,,BLIJF IN UW KOT. En maar hopen dat er snel een eind komt aan het coronavirus, maar we zullen hier nog lang geduld mee moeten hebben hoe moeilijk het ook voor ons is . Iedereen is corona moe en we zijn het allemaal spuugzat. De lontjes worden korter, maar blijf geloven dat er een moment komt we dit virus achter ons kunnen laten. Samen zijn we sterk !!!!!
Cookie-instellingen beheren