Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Lonink (VRZ): ‘Ga niet winkelen in België'

Toegevoegd: 15-12-2020, 19.41 uur
Lonink (VRZ): ‘Ga niet winkelen in België'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - VRZ-voorzitter Jan Lonink roept Zeeuwen op om niet de grens over te gaan om in België te gaan winkelen nu dat in eigen land niet meer mag. Dit naar aanleiding van overleg met de Belgische overheid, eerder vandaag.


Lonink roept vanavond op om alleen op pad te gaan als het echt noodzakelijk is. “Zowel binnen als buiten Zeeland. Ik sluit me dan ook aan bij de oproep van de Belgische premier en raadt iedereen af om te gaan winkelen in België. Weliswaar zijn in België de winkels open, maar ook in België zijn er beperkende maatregelen voor het winkelen en is funshoppen verboden”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland.

“Toen in België de winkels dicht waren, hebben we onze Vlaamse collega’s ook gevraagd om reizen naar Nederland te ontraden. Dat doen we in dit geval dus de andere kant op, want we trekken samen op. Tegelijkertijd raden we bezoekers uit België ook nog steeds af om voor niet noodzakelijke reizen naar Nederland te komen. We zien graag de mensen komen, maar nu even niet”, zo besluit Lonink zijn oproep.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (16-12-2020 om 00:42)
Als de Croo zijn mensen daar had gehouden net als toen met die blokkade dan zaten we nu hier niet met die hoge cijfers al wekenlang er zijn gewoon open grenzen net als hoe de burgemeester uit België naar sluis kwam voor een visje met zijn vrouw mag ik daarheen voor tabak of wat dan ook mijn geld is niet van hem. Nog steeds zijn er dagelijks Belgen die hier komen sjoppen De Croo mag zijn volk ook opvoeden/voorlichten want de grenshoppers wisten zg niets van de afstanden en de mond/neuusmaskers. Wiij waren weer die petante ollanders,
van C (15-12-2020 om 22:28)
Echt te gek voor woorden dit. Kijk eens naar 1 en 11 november Feestdag in België en waar waren alle Belgen??? Eindhoven,Breda,Maastricht,Hulst,sluis en Terneuzen zaten vol met Belgen. Kijk maar eens naar het aantal besmetting alleen al in zvl een week na deze dagen. De Belgen brachten hun virus mee naar hier. Gewoon de grens sluiten tot onze lockdown voorbij is. En als dit niet kan. Elke Belg die hier niets te zoeken heeft een boete geven. Laat ze lekker naar hun eigen Lidl of AH gaan
bram goeree (15-12-2020 om 22:09)
hoe hypocriet kan je zijn want je hoorde hun niet toen een paar weken geleden we overstroomd werden door Belgen die hier kwamen ''funshoppen'' ,wat GEEN noodzakelijke verplaatsingen waren en die het virus mee brachten en nergens naar keken nu wel zeiken dat wij niet naar Belgie mogen .had eerder maar opgetreden tegen je eigen volk
A.k (15-12-2020 om 21:37)
Ben blij dat de Belgen de afgelopen weken niet in hulst zijn komen funshoppen en met tientallen voor de action stonden te wachten voor dat ze binnen mochten.
Markie (15-12-2020 om 21:10)
Toen de winkels in België dicht waren zat Sluis en Hulst vol met Belgen en de supermarkten op de dag vandaag nog trouwens. En maar brullen die Nederlanders dit en die Hollanders dat. En nu oproepen om niet naar België te komen wat een hypocriet volkje zijn die Belgen toch echt triest.
gast (15-12-2020 om 20:51)
Wij kunnen niet winkelen in Belgie,maar waarom zijn er hier dan zoveel Belgen dan hier. Daar heeft nog nooit z,n eigen van iets aangetrokken
Cookie-instellingen beheren