Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink (VRZ): ‘Ga niet winkelen in België'

Toegevoegd: 15-12-2020, 19.41 uur
Lonink (VRZ): ‘Ga niet winkelen in België'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - VRZ-voorzitter Jan Lonink roept Zeeuwen op om niet de grens over te gaan om in België te gaan winkelen nu dat in eigen land niet meer mag. Dit naar aanleiding van overleg met de Belgische overheid, eerder vandaag.


Lonink roept vanavond op om alleen op pad te gaan als het echt noodzakelijk is. “Zowel binnen als buiten Zeeland. Ik sluit me dan ook aan bij de oproep van de Belgische premier en raadt iedereen af om te gaan winkelen in België. Weliswaar zijn in België de winkels open, maar ook in België zijn er beperkende maatregelen voor het winkelen en is funshoppen verboden”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland.

“Toen in België de winkels dicht waren, hebben we onze Vlaamse collega’s ook gevraagd om reizen naar Nederland te ontraden. Dat doen we in dit geval dus de andere kant op, want we trekken samen op. Tegelijkertijd raden we bezoekers uit België ook nog steeds af om voor niet noodzakelijke reizen naar Nederland te komen. We zien graag de mensen komen, maar nu even niet”, zo besluit Lonink zijn oproep.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De kritische Zeeuwsch Vlaming (22-12-2020 om 16:32)
@Ronald, Waardeer jouw trouw aan je "PvdA, misschien "ambtenaartje". En dat je gelijk begint te schermen met opleiding. HAHA, dan vraag ik mij af, wat jouw opleiding is? Laat ik het zo zeggen, ik beoordeel mensen niet op hun opleiding. Ik beoordeel op wat zij zeggen. En Dhr Lonink heeft de afgelopen tijd, (ondanks zijn opleiding "Economie" toch de plank mis geslagen.) In de zomer moesten de Belgen en Duitsers massaal naar Zeeland komen. Nu moeten we wegblijven uit België. Kom op zeg. Heb je de controles gezien, speciaal gericht op "Ollanders". En begin niet over haat naar Vlamingen, heb al een relatie met een zeer leuke vlaamse voor 16 jaar. En je wil niet weten hoe ze denkt over het "asociaal gedrag" van haar landgenoten.
lekker op wintersport, dikke rijen op schiphol, den haag keurt het goed (21-12-2020 om 10:52)
@ nel, dus door mensen als vlinder en de belgen hebben we hier nu ook die engelse gemuteerde variant ? uw wereld is extreem bekrompen als u denkt dat de grens met omliggende landen sluiten maar miljarden in schiphol pompen en die ten koste van alles openhouden ook maar iets tegengaat. alles is al gesloten zo ongeveer, maar het helps helemaal niets als hele volksstammen zich gewoon vrij mogen bewegen naar waar er andere of geen regels zijn om dan terug te keren. toch ben ik voor een grenssluiting, en elke nederlander die er terug in wil, quarantine tot ze ingeënt zijn en dan nog een maandje om het zeker te weten. ondertussen zijn de toeristen zonder vragen welkom voor onze economie ondanks dat alles dicht is.
ga toch weeg (21-12-2020 om 10:40)
leuk dat die man ook een mening heeft maar niemand heeft er een boodschap aan en doen wat ze zelf willen.
Nel (19-12-2020 om 18:52)
Vlinder, mocht je ziek worden kom dannit kermen he. Wat een egocentrisch gedrag laat je hier zien!! Dankzij mensen zoals jij blijven we met corona zitten. Maar ja je weet denk ik niet beter.
Ronald (17-12-2020 om 23:24)
@ dag vlinder : Als je denkt dat je dat zelf moet weten, dan moet je toch uitkijken dat de grens weer niet dicht gaat, niet komen huilen dan hé !
Ronald (17-12-2020 om 18:27)
Ik woon aan de grens en zie al een hele dag gele nummerplaten de grens over gaan ,dacht het eerst nog te filmen, maar het sop is de kool niet waard !
Cookie-instellingen beheren