Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Camera's vanwege geplande vernielingen Middelburg

Toegevoegd: 15-12-2020, 19.42 uur
Camera's vanwege geplande vernielingen Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij het stadskantoor en het oude stadhuis in Middelburg zijn extra bewakingscamera's geplaatst. Dit omdat volgens de gemeente Middelburg bij de politie informatie is binnengekomen dat in navolging van de vernielingen aan het stadhuis in Vlissingen ook plannen zouden zijn voor een soortgelijke actie bij (één van) de twee genoemde locaties.


De gemeente Middelburg laat in een officieel besluit weten dat maandagmiddag via verschillende appgroepen en op social media werd opgeroepen om op te komen tegen de (toen nog te verwachten) lockdown en te gaan rellen in en rond Vlissingen en dat daarbij als verzamelplaats het Vlissingse stadhuis werd aangegeven. De politie werd ingezet maar die kon niet voorkomen dat bij de entree van het stadhuis vernielingen werden gepleegd met stenen en vuurwerk.

Volgens de gemeente Middelburg heeft de politie haar vandaag laten weten dat er zeer waarschijnlijk in Middelburg een soortgelijke actie gepland zou staan voor het stadskantoor aan de Kanaalweg en/of het oude stadhuis aan de Markt. Om deze reden zijn bij beide locaties verplaatsbare camera's geplaatst. “Met de camera’s bij deze gebouwen kunnen we dreigende problemen snel zien en kan de politie snel in actie komen. Ook geeft het de politie de mogelijkheid om daders beter op te sporen omdat zij op beeld staan. En we voorkomen beschadigingen en vernielingen van deze gebouwen”, aldus de gemeente.

Volgens de gemeente Middelburg, die de vernielingen linkt aan de afgekondigde lockdown en het vuurwerkverbod, zal ook verscherpt toezicht plaatsvinden bij de genoemde locaties, "ook in de nachtelijke uren". De Middelburgse camera’s blijven zeker tot na de jaarwisseling staan.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (16-12-2020 om 06:16)
afschaffen dat pamper gedoe. de lange lat er over en ze naar huis ranselen. met zulke idioten moet je geen medelijden hebben. zet ze desnoods maar vast tot het einde van de lockdown. tevens hun ouders wijzen op de PLICHT van opvoeding. door dat tuig zitten we straks met een avondklok.
Gerda Franken (15-12-2020 om 20:04)
Dat was GEEN gewone vuurwerk, het leek wel of er een bom werd gegooid, zo zwaar was het geluid.. Ik hoorde het vanaf mijn woning. Stelletje imbecielen. Niet normaal meer. Ik hoop dat deze lui zo snel mogelijk worden opgepakt en zware straffen ervoor krijgen. Dank zij deze soort gasten hebben wij nu een lockdown omdat zij totaal NIET aan de regels willen houden en daardoor ga je dit nu krijgen. Laat hun maar flink voor de schade betalen( niet door hun ouders ) en ook een gevangenisstraf. Mensen die dit flikken zit er een steekje los in hun bovenkamer. Ten tweede het zijn laffe honden om dit in het donker te doen. Op klaarlichte dag durven ze het niet
Wag1vierhondertwintig (15-12-2020 om 20:02)
Schande, de burger haar privacy mag weer opgeofferd worden, onder het mom van veiligheid. De vrijheid staat ALTIJD boven de veiligheid, voor wat hebben de geallieerden ons anders bevrijd? We gaan langzaam naar Chinese taferelen met al die camera's. Onder het mom van veiligheid en protectie word heel langzaam, beetje bij beetje, de privacy weggenomen. Mensen onthoud, ik zeg dit niet om mensen te sarren, ik zeg dit omdat uw en mijn privacy op het spel staan. 30 jaar geleden had een ieder vele malen meer privacy dan nu, hoe denkt u dat het er over 30 jaar uit ziet in 2050? De technologie vordert en de controle over de burger word als maar groter. Schandalig.
Cookie-instellingen beheren