Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en enkele buien, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Camera's vanwege geplande vernielingen Middelburg

Toegevoegd: 15-12-2020, 19.42 uur
Camera's vanwege geplande vernielingen Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij het stadskantoor en het oude stadhuis in Middelburg zijn extra bewakingscamera's geplaatst. Dit omdat volgens de gemeente Middelburg bij de politie informatie is binnengekomen dat in navolging van de vernielingen aan het stadhuis in Vlissingen ook plannen zouden zijn voor een soortgelijke actie bij (één van) de twee genoemde locaties.


De gemeente Middelburg laat in een officieel besluit weten dat maandagmiddag via verschillende appgroepen en op social media werd opgeroepen om op te komen tegen de (toen nog te verwachten) lockdown en te gaan rellen in en rond Vlissingen en dat daarbij als verzamelplaats het Vlissingse stadhuis werd aangegeven. De politie werd ingezet maar die kon niet voorkomen dat bij de entree van het stadhuis vernielingen werden gepleegd met stenen en vuurwerk.

Volgens de gemeente Middelburg heeft de politie haar vandaag laten weten dat er zeer waarschijnlijk in Middelburg een soortgelijke actie gepland zou staan voor het stadskantoor aan de Kanaalweg en/of het oude stadhuis aan de Markt. Om deze reden zijn bij beide locaties verplaatsbare camera's geplaatst. “Met de camera’s bij deze gebouwen kunnen we dreigende problemen snel zien en kan de politie snel in actie komen. Ook geeft het de politie de mogelijkheid om daders beter op te sporen omdat zij op beeld staan. En we voorkomen beschadigingen en vernielingen van deze gebouwen”, aldus de gemeente.

Volgens de gemeente Middelburg, die de vernielingen linkt aan de afgekondigde lockdown en het vuurwerkverbod, zal ook verscherpt toezicht plaatsvinden bij de genoemde locaties, "ook in de nachtelijke uren". De Middelburgse camera’s blijven zeker tot na de jaarwisseling staan.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (17-12-2020 om 12:29)
Alsof grappenhaus iets kan bereiken hahaha die knuffelt ze eigen schoonmoeder terwijl we een killer virus heerst. Er is maar 1 maatregel die genomen moet worden. En dat is alle kwetsbare beschermt moeten worden zsm zodat alle maatregelen terug gedraaid kunnen worden en we terug naar normaal gaan! Kijk allemaal de docu van nico sloot!!!
PIPPA (16-12-2020 om 13:57)
Hoi Gerda je hebt volkomen gelijk was het maar waar dat er hoge boete,s werden uitgedeeld,daar vragen wij al jaren om de enige manier om dit terroriseren tegen te gaan is die boete goed laten voelen in de portemonnee dat werkt bij hufters!! Kijk er zijn veel maatregelen nodig om weer een gezond land te w!orden ,de jeugd lijdt daar onder ,alles wordt afgepakt ,maar dat wil niet zeggen dat alles maar kan! Wij draaien er allemaal voor op via belasting, gelukkig zijn er ook normale jonge mensen die hier niets van willen weten! Ook de vuurwerk branch moet beter aangepakt worden levensgevaarlijke rotzooi, illegaal uit het buitenland, laat Min.Grapperhaus daar ook eens naar kijken!!
steven (16-12-2020 om 12:20)
er kunnen niet genoeg camera's staan ter beveiliging. wie zijn dit soort gespuis? oppakken en werkkamp/ sociale dienstplicht voor 1 jaar.
Bram (16-12-2020 om 11:48)
Gerda, je moet je kapot schamen met je opmerking dat de lockdown komt door dat we ons niet aan de regels houden. We houden ons heel goed aan de regels alleen ze helpen niet. Het is virus die heeft een grote an een 1000ste millimeter die vliegt zo door ons mondkapje heen. Dus ookal houden we ons eraan het helpt niet. Alleen de regering is verantwoordelijk voor wat hier gebeurt. Verdiep is in de materie ipv zulke beschuldigingen te uiten schaam je!!
Bram (16-12-2020 om 11:07)
Wag1vierhondertwintig als je al een mak schaap alle regels op volgt weet je indd zeker dan in 2050 er minder privacy is. Dus kijk even in de spiegel. Ik keur niet goed wat deze jongens doen maar een paar critische vragen en of opmerking mogen al niet gesteld worden.
Timsalabim (16-12-2020 om 09:18)
Nee Gerda, wij hebben een lockdown omdat de besmettingen niet dalen en niet vanwege (illegaal) vuurwerk.
Cookie-instellingen beheren