Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Onrustige situatie Oost-Souburg, container in brand

Toegevoegd: 15-12-2020, 21.34 uur - Update: 16-12-2020, 00.14 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Het is onrustig in Oost-Souburg. De politie is massaal op de been na een oproep om hier te gaan rellen. Bij de Dongestraat is een container in brand gestoken ook zijn vernielingen aangericht bij een sporthal.


In Vlissingen werd gisteren door relschoppers de entree van het stadhuis aan het Stadhuisplein vernield. Omdat soortgelijke vernielingen werden verwacht in Middelburg zijn daar bij het oude stadhuis en het stadskantoor mobiele camera-units geplaatst. Op dit moment is het zogezegd onrustig in Oost-Souburg. Zo zou met stenen en vuurwerk naar auto's worden gegooid. De politie is massaal op de been en heeft diverse wagens ingezet. Ook het zogeheten flexteam is ter plekke. Agenten zouden eerder vanavond hun wapenstok hebben getrokken.

Rond 21.20 uur werd een container in brand gestoken bij de hoek van de Dongestraat en de Middelburgsestraat. De brandweer van Oost-Souburg is opgeroepen om te blussen. Bij de nabij gelegen sporthal Van Duyvenvoorde zijn ruiten vernield. De politie heeft op deze locatie alle aanwezige omstanders gevorderd weg te gaan. Over eventuele arrestaties in Oost-Souburg is nog niets bekend. Wel werd vanavond bekend dat een 17-jarige jongen uit het Zuid-Bevelandse Oostdijk is opgepakt omdat hij via social media zou hebben opgeroepen tot ongeregeldheden op Walcheren. Na zijn arrestatie werd 22 kilo illegaal en zwaar vuurwerk in beslag genomen.

De politie roept in de tussentijd ouders en verzorgers op om met hun kind(eren) in gesprek te gaan over rellen en vuurwerk. "Wat vinden zij van het gedrag van hun leeftijdsgenoten? De bedoeling hiervan is om vooral met de jongeren in gesprek te blijven en hun beweegredenen te achterhalen. En natuurlijk om te voorkomen dat zij hun leeftijdgenoten na gaan doen en daarmee andere inwoners, en hun huisdieren, lastig vallen. En om te voorkomen dat zij op jonge leeftijd al een strafblad hebben. Of misschien nog erger: een ander of zichzelf verwonden met het vuurwerk", aldus een woordvoerder.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (17-12-2020 om 12:23)
@Jan, komt omdat ze een mondkapje dragen zoals gevraagd door Who. Jij gaat weer vanuit dat het Marokkanen betreft maar je durft het niet eens te zeggen. Maar ik zal je uit de droom helpen alle mensen die bekeurd zijn waren Nederlands. Pannekoek Jan onze internet held.
een inwoner (16-12-2020 om 13:11)
Helemaal met Loes eens. er word niet gestraft en daar komt dit allemaal . Echt waar
Jan (16-12-2020 om 11:30)
Het signalement wordt niet eens meer genoemd, zegt weer genoeg
brom (16-12-2020 om 11:13)
Zeer zwaar straffen. Zeer hoge boetes. Opsluiten tot half januari. Ouders gaan aanspreken. Nu gelijk aanpakken anders is het iedere dag gezanik met die gasten
Buurvrouw (16-12-2020 om 10:58)
Niet goed te keuren dit. Maar al die verbaasde reactie hier onder???? Wat had je dan verwacht!!!!!!
Timsalabim (16-12-2020 om 09:16)
Willem, wil je strafbepaling overlaten aan het OM ajb? Je hebt niks te vertellen!
Cookie-instellingen beheren