Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee arrestaties en tien bekeuringen in Oost-Souburg

Toegevoegd: 16-12-2020, 00.08 uur
Na het politieoptreden keerde rond 22.45 uur de rust weer terug.
Na het politieoptreden keerde rond 22.45 uur de rust weer terug.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De politie heeft vanavond in Oost-Souburg twee jongeren aangehouden voor baldadigheid en tien andere bekeurd omdat ze onvoldoende afstand hielden. Een groep van ongeveer vijftig jongeren zorgde voor onrust.


Op social media werd opgeroepen om te rellen in Oost-Souburg. Ongeveer twintig agenten waren vanaf 20.00 uur zichtbaar en onzichtbaar aanwezig en hielden toezicht. Bij een school aan de Dongestraat werd een container in de brand gestoken. De brandweer bluste het vuur. Bij de naastgelegen sporthal werden enkele ruiten vernield.

Een groep van tien jongeren kregen ter plaatse een bekeuring omdat ze onvoldoende afstand hielden. De twee aangehouden jongens, een voor het afsteken van vuurwerk en de andere voor baldadigheid zijn naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden woensdag verhoord. Na het politieoptreden keerde rond 22.45 uur de rust in Oost-Souburg weer terug.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (16-12-2020 om 16:01)
laat ze lekker zitten tot eind jauari geen bezoek helemaal niks
bram goeree (16-12-2020 om 14:15)
en wie draait er weer op voor de kosten .weer de gemeenschap zeker .dat vind ik niet kloppen .laat die klootzakken alles betalen
Bram (16-12-2020 om 11:52)
Ze slopen heel souburg en de politie komt niet verder dan 10 mensen bekeuren vanwege 1.5 afstand(spoed wet anders was dit zelfs niet mogelijk) . Och och och het moet niet triester worden.
Michelle (16-12-2020 om 09:19)
Ach, die arme jeugd is zo de dupe van het corona gebeuren!! Dan moet dit soort rotzakkerij maar worden getolereerd! Ze krijgen teveel aandacht, Schop onder hun kont zou het beste zijn!
m (16-12-2020 om 07:49)
ik ben absoluut niet voor vernielingen en onrust. maar de regels maken het er wel naar dat jongelui dit gedrag gaan vertonen. en dan nog beboeten. stop er mee. geef de jongelui perspectief. alles wordt op de manier afgenomen. laten we begrip voor de jongelui opbrengen. wat hebben we eraan als die generatie niet die generatie wordt die we moeten hebben. ik ben bang dat de jaarwisseling de ergste gaat worden die er ooit is geweest. en dat niet alleen in de grote steden.
Grote Smurf (16-12-2020 om 01:09)
Ach ja, als je klein geschapen bent zowel beneden als in je bovenkamer dan moet je anderen methodes verzinnen om je mannelijk te kunnen voelen. Helaas valt dit niet onder mannelijkheid maar onder kleutergedrag. De ouders hebben gefaald in de opvoeding. De grootste opvoedfout die ouders maken is de fout die hun ouders ook maakten en zo gaat het door. Deze jongeren hebben in hun babytijd nooit geleerd om alleen te zijn en moeten daarom voordurend met groepies samenhangen anders voelen ze zich leeg en minderwaardig. Eigenlijk best wel zielig voor ze dat ze op deze leeftijd nog zo kleuterachtig en gefrustreerd zijn. Niet dat ik medelijden heb met dit soort tuig.
Cookie-instellingen beheren