Weerbericht:
In de loop van de dag meer bewolking, later van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Politie en jongeren op de been in Vlissingen

Toegevoegd: 16-12-2020, 23.44 uur - Update: 16-12-2020, 23.52 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Na onrustige avonden in Vlissingen en Oost-Souburg is de politie woensdagavond met redelijk wat eenheden op de been geweest in en rondom het centrum van Vlissingen nadat daar tientallen jongeren waren samengekomen. Tenminste één persoon is aangehouden.


De aanwezige jongeren verzamelden zich na oproepen op social media vanaf een uur of acht en verplaatsten zich vervolgens gedurende de avond in het gebied tussen de Nieuwendijk en het Stadhuisplein. In eerste instantie was het moeilijk in te schatten hoeveel jongeren precies op pad waren maar toen de groep zich rond 22.00 uur verzamelde rond het Stadhuisplein bleek dat zeker tientallen personen samen waren gekomen.

Rond 22.00 uur werd bij de kruising van de Badhuisstraat en de Paul Krugerstraat, vlak naast het Stadhuisplein, een man aangehouden. Hij is door de politie meegenomen. Waarvoor de man precies is gearresteerd, is nog niet bekend. Na de arrestatie verlieten de meeste jongeren langzaam het Vlissingse centrum. Voor zover bekend bleven (grote) vernielingen vanavond uit. Wel werden de coronaregels rondom groepsgrootte en afstand niet altijd nageleefd. Wel droegen de meeste aanwezigen mondkapjes.

Stadhuizen
Maandag werd door relschoppers de entree van het Vlissingse stadhuis aan het Stadhuisplein vernield met stenen en vuurwerk. Omdat soortgelijke vernielingen werden verwacht in Middelburg werden daar dinsdag bij het oude stadhuis aan de Markt en het stadskantoor aan de Kanaalweg mobiele camera-units geplaatst.

Gisteravond was het onrustig in Oost-Souburg. De politie was toen ook massaal op de been na een oproep om hier te gaan rellen. Bij de Dongestraat werd een container in brand gestoken ook werden er vernielingen aangericht bij een sporthal. Een 17-jarige jongen uit het Zuid-Bevelandse Oostdijk werd opgepakt omdat hij via social media zou hebben opgeroepen tot ongeregeldheden. Na zijn arrestatie werd 22 kilo illegaal en zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Een groep van tien jongeren kreeg gisteravond in Oost-Souburg een bekeuring omdat ze onvoldoende afstand hielden. Ook werd er iemand aangehouden voor het afsteken van vuurwerk en voor baldadigheid.

Zie ook:

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (17-12-2020 om 19:43)
Onder schat de komende generatie niet wat ze kunnen aanrichten zo ook wat de politie betreft wat die meemaken die dit werk doen om de boterham verdienen, onbegrijpelijk dat er maar een boete werd gegeven en zomaar 22 kilo vuurwerk bij der hadden
Bram (17-12-2020 om 12:18)
Wat staat er in 90% van de reacties hier toch onzin. Om te beginnen gaat het om jeugd die geen uitkering heeft. Dus wij werken niet voor hun uitkering. Bovendien is de regering hier de gene die de uitkering geeft. Net zo als ze corona compensatie betalen van ONS geld. Je kan beter is je ogen openen en opstaan tegen de regering ipv deze 20 kinderen.
P (17-12-2020 om 12:03)
“Wel droegen ze mondkapjes” uiteraard tegen herkenning en niet voor de veiligheid, de grap.
R (17-12-2020 om 10:29)
Zorg bij de jaarwisseling dat er ME en militairen klaar staan. Ze weten precies wie die gasten zijn. Gewoon een waterkanon en rubber kogels gebruiken. Deze gasten ondermijnen de rechtstaat.
Remco (17-12-2020 om 10:12)
Met 10 x 95 euro dekken we de kosten van dat politie app en de schade niet hoor. Kun je net zo goed die gasten laten lopen en er niet op reageren. Het eindresultaat is hetzelfde en kost minder. De reden waarom vuurwerk in de ban is gekomen is precies wat er nu gebeurd, hebben ze zelf veroorzaakt.
Nl (17-12-2020 om 09:24)
Weinig aan toe te voegen Joris. Er wordt veel te weinig echt opgetreden door de politie. Misschien kunnen ze dat niet, gebonden aan regels, maar verander die regels dan gauw in een bv. noodwet of zo? Aaanpakken die idioten. Ze dragen mondkapjes maar heus niet mdat ze zich aan regels houden hoor, het is om niet herkend te worden. Laf, want als je zo stoer denkt te zijn laat dan je gezicht gewoon zien. Oeps dus toch wat aan toe te voegen.
Cookie-instellingen beheren