Weerbericht:
Bewolkt en kans op lichte regen. Donderdag meer regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken man vlucht weg na ongeluk met letsel

Toegevoegd: 17-12-2020, 09.41 uur - Update: 17-12-2020, 09.55 uur
De bestuurder is door de politie aangehouden.
De bestuurder is door de politie aangehouden.
© Foto: Brandweer Breskens
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - Een 19-jarige man uit Biervliet heeft woensdagavond onder invloed een ongeval veroorzaakt in Schoondijke. De twee personen die in een auto zaten waarmee hij in botsing kwam, raakten gewond. De 19-jarige vluchtte weg maar werd door de politie achterhaald.


Het ongeval vond rond 19.30 uur plaats op de Prinses Beatrixstraat. De 19-jarige bestuurder kwam in aanrijding met een andere auto met daarin twee inzittenden. Deze personen raakten gewond en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat na de aanrijding rook vanonder de motorkap van één van de voertuigen kwam werd ook de brandweer van Breskens opgeroepen. Van brand bleek echter geen sprake te zijn.

De veroorzaker ging er na de botsing vandoor en kon door een agent in de Willemsweg aangehouden worden. Uit een adamanalyse bleek dat de man uit Biervliet teveel gedronken had. Hij blies bij de ademanalyse een waarde van 285 Ug/l. Als beginnend bestuurder mocht hij hoogstens 88 Ug/l in zijn adem hebben dus hij had ruim 3 keer meer alcohol op dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na het verhoor mocht hij naar huis.

De politie maakt een dossier op en dit wordt ingestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM), zo laat een woordvoerder weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (20-12-2020 om 00:28)
Ik denk dat we allemaal geluk hebben gehad dat we nooit gepakt zijn op onze brommers of auto in onze jonge jaren. Desondanks toch een lompe actie en gewoon zwaar bestraffen met een mooie cursus rijbewijs opnieuw compleet overdoen.
draadloze jakkerraar (19-12-2020 om 14:41)
dat moet een flinke klapper gegeven hebben, hopen dat hij niet heel veel pijn heeft gehad.
Wim (17-12-2020 om 19:11)
Stomme jongen 19 jaar oud pas je rijbewijs en dan door eigen schuld een ongeluk veroorzaken wat zal dat gaan kosten en zo je ziet je straf ontlopen gaat niet de politie toch even sneller
Pollewops (17-12-2020 om 18:24)
Elke drankrijder rijbewijs in laten ruilen voor een motorfiets rijbewijs. Dan leer je zulke capriolen heel snel af, en zo niet, dan straf je jezelf hard zonder veel risico een ander letsel toe te brengen.
Rein (17-12-2020 om 16:23)
Levenslang rijverbod opleggen!
loek de burger (17-12-2020 om 14:03)
flinke geldboete beter dan zitten dat kost alleen maar geld.
Cookie-instellingen beheren