Weerbericht:
Vooral in het noorden en uiterste zuiden mist, overdag geleidelijk zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Man vast onder gekantelde tractor Schoondijke

Toegevoegd: 17-12-2020, 09.56 uur - Update: 17-12-2020, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - Bij de Nozemansweg in de polder tussen Schoondijke en Waterlandkerkje is vanochtend een bestuurder van een tractor onder zijn voertuig gekomen. Hij raakte zwaargewond.


Het (voor zover bekend) eenzijdige verkeersongeluk werd rond 08.00 uur opgemerkt door een passant, die vervolgens 112 belde. De tractor reed door onbekende oorzaak op een smalle weg de berm in om vervolgens te kantelen op een akker. De brandweer kwam met spoed ter plekke en heeft de 16-jarige chauffeur, afkomstig uit Eede, onder de tractor vandaan gehaald.

Een Belgisch traumateam kwam ter plaatse om medische bijstand te verlenen. De opgeroepen Nederlandse traumahelikopter is niet meer ingezet. De gewonde is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De weg is ter plekke een tijdlang afgesloten geweest.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (18-12-2020 om 08:51)
@wim. Op je 16 mag je al op een tractor rijden, maar je moet dan wel in het bezit zijn van een tractor rijbewijs CBR. Hiervoor moet je ook praktijklessen volgen. Sterkte voor het slachtoffer en zijn familie.
Ronald (17-12-2020 om 23:29)
Nog goed dat er juist een passant voorbij kwam, die de hulpdiensten inschakelde, veel sterkte voor alle betrokkenen en beterschap voor de chauffeur van de tractor.
Wim (17-12-2020 om 19:29)
Zou die jongen op die leeftijd van 16 jaar al mogen rijden op een tractor als je de brandweer auto zie staan op de geren weg is de weg gedeelte toch niet zo smal, maar zo je ziet het zal je maar gebeuren, bij deze beterschap en hoop weer snel thuis mag komen
Cookie-instellingen beheren