Weerbericht:
In de loop van de dag meer bewolking, later van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Gearresteerde man Vlissingen had drugs bij zich

Toegevoegd: 17-12-2020, 16.37 uur - Update: 17-12-2020, 17.04 uur
De jongeman werd rond 22.00 uur opgepakt op de Badhuisstraat.
De jongeman werd rond 22.00 uur opgepakt op de Badhuisstraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De jongeman die gisteren in Vlissingen werd aangehouden nabij het Stadhuisplein had een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Een tweede persoon werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Andere incidenten vonden zich gisteravond niet plaats, zo bevestigt de politie desgevraagd.


In en rond het Vlissingse centrum waren gisteren vanaf 20.00 uur diverse politie-eenheden op de been nadat jongeren zich in groepjes hadden verzameld. Maandag vernielden jongeren met vuurwerk en stenen de entree van het Vlissingse stadhuis, dinsdag vonden vernielingen en een brandstichting plaats in Oost-Souburg. Daarom was de politie ook gisteren preventief aanwezig.

Volgens politiewoordvoerder Alwin Don was er alleen sprake van wat baldadigheid maar werd er niets vernield en werden ook geen strafbare feiten geconstateerd. De jongeman die uiteindelijk rond 22.00 uur werd aangehouden, zou vuurwerk hebben afgestoken en daarom werd hij door agenten aangesproken en gefouilleerd. Er werd geen vuurwerk bij deze 19-jarige Vlissinger aangetroffen, maar hij bleek wel drugs op zak te hebben. Hij werd daarom overgebracht naar Torentijd in Middelburg. Daar is hij verhoord om vervolgens weer te worden heengezonden. Later op de avond, rond 22.45 uur, werd nog een tweede aanhouding verricht. Dit keer ging het om een 19-jarige inwoner van de gemeente Veere. Hij werd gearresteerd omdat hij geen identiteitskaart kon tonen.

De politie zegt denkt overigens dat de verschillende samenscholingen op Walcheren grotendeels los van elkaar staan. Er zou sowieso sprake zijn van verschillende kleinere groepjes en niet van één grote groep. De komende tijd blijft de politie de situatie wel goed monitoren. De drie Walcherse gemeenten zijn daarnaast samen met onder meer de politie, brandweer, jongerenwerkers en handhavers in gesprek om te kijken of er ondanks de coronamaatregelen de komende tijd toch activiteiten voor jongeren kunnen worden georganiseerd, zo meldde de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar eerder vandaag bij Omroep Zeeland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (17-12-2020 om 17:15)
Laat me raden, een zakje, gedoogd door de overheid, wiet of hasj. Het is een schande.
Cookie-instellingen beheren