Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Demonstranten trekken door centrum Middelburg

Toegevoegd: 17-12-2020, 21.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een groep van 20 tot 30 personen is donderdagavond door het stadscentrum van Middelburg getrokken om te demonstreren tegen de coronamaatregelen van de overheid.


Nadat de demonstranten zich rond 20.15 uur hadden verzameld op het Damplein trokken zij met spandoeken via de winkelstraten richting de Markt. Daar maakte de groep een ronde om vervolgens via de Lange Delft weer terug te keren naar het Damplein. Daar namen ze vervolgens plaats bij de Graanbeurs.

Eén van de aanwezige demonstranten was de Middelburgse Maarten Horst. Hij werd vorige maand in Goes opgepakt omdat hij tijdens een andere demonstratie een hitlergroet zou hebben gebracht. Hij ontkende en de zaak werd nadien geseponeerd.  Horst is fel tegen coronamaatregelen zoals de mondkapjesplicht. Ook is hij er stellig van overtuigd dat het coronavirus een al vele jaren terug bedacht internationaal opgezet plan is van de elite. Hij vindt zichzelf echter geen complotdenker. “Ik noem mezelf liever complotontdekker”, zo zei Horst vanavond.

De protestmars in Middelburg verliep gemoedelijk. Wel hield de politie met diverse bikers de demonstratie in de gaten. Ook waren verschillende handhavers en agenten in politieauto’s present. Ook de camera-auto die gisteren nog werd ingezet om in Vlissingen rondtrekkende jongeren in de gaten te houden reed rond in het centrum. Tijdens de demonstratie greep de politie niet in. Wel werd aan enkele personen de identiteitskaart gevraagd. Volgens de demonstranten een bevestiging dat de dat de politie de opdracht heeft gekregen om hen te intimideren. Agenten ontkrachtten dat ter plekke door aan te geven dat zij zeker niet een zwarte lijst bijhielden met mensen die tegen de overheidsmaatregelen waren.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (22-12-2020 om 16:58)
stel je kunt een mooie nieuwe auto kopen--merk onbekend--mag geen proefrit maken en geen garantie. wie koopt die? en moet ik dan iets in mijn lichaam laten spuiten waarvan de werking onbekend is--waarvan onbekend is hoe lang het werk--waarvan onbekend is wie gaat opdraaien voor eventuele bijwerkingen waar de producenten niet aansprakelijk voor willen zijn? geef mijn dosis maar aan rutte.
W.S.M. ( Tim Fakkeldij (22-12-2020 om 16:46)
NooT: Uw heeft uw mening, ik de mijne en voorlopig ga ik er van uit dat er meer als voldoenden deskundige zijn die echt wel weten waar ze over praten. Maar als U gelukkig ben met Uw mening prima.
NooT (21-12-2020 om 14:24)
Beste Tim Fakkeldij, We zouden het netjes houden. (kolder uitkramen?) U draait de zaak om, ik moet niet bewijzen dat het virus er niet is, de wetenschap moet bewijzen dat het er wel is! Ik verwijs u graag naar Kochs Postulaten: 1 De ziektekiem moet in ongewoon grote hoeveelheden in de patiënt of plant worden aangetroffen maar niet in het gezonde dier of plant. 2 De ziektekiem moet kunnen worden geïsoleerd en verder gekweekt. 3 Een proefdier of dezelfde soort plant dat met de gekweekte kiem besmet wordt, moet dezelfde ziekte krijgen. 4 De ziektekiem moet uit het proefdier of de proefplant geïsoleerd kunnen worden, en moet gelijk zijn aan de ziektekiem in het lichaam van de patiënt. En dit is tot op heden niet het geval.
W.S.M. ( Tim Fakkeldij (20-12-2020 om 19:07)
Noot ( 18 -12-2020 om 08:11) Als U er zo van overtuigd ben dat het covid virus niet bestaat, kom dan met bewijzen. U verwijt de ketel dat die zwart ziet, maat U kraamt gewoon kolder uit.
Ria Wilbrink (19-12-2020 om 18:36)
Neem ze mee en zet ze allemaal in Quarantaine zodat die protest mensen anderen niet kunnen besmetten.
Franky (18-12-2020 om 22:19)
Demonstranten naar hun ID vragen / vorderen? Op welk grond mag dit???
Cookie-instellingen beheren