Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Complete chaos door zware zuidwester

Toegevoegd: 18-01-2007, 23.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De zware zuidwesterstorm heeft op diverse plaatsen in de provincie voor grote schade gezorgd. Er zijn ook veel problemen op de weg, het water en het spoor.

De hulpdiensten adviseren mensen niet naar buiten te gaan als dit niet strikt noodzakelijk is. Ook wordt het ten strengste afgeraden om een wandeling te maken over bijvoorbeeld de Boulevard in Vlissingen. Volgens de politie bestaat er een grote kans dat mensen worden weggeblazen.

In Middelburg is een grote verkeerschaos ontstaan rond de bruggen over het Kanaal door Walcheren. Omdat dakplaten van het Waterschapsgebouw zijn gewaaid, is de Kanaalweg volledig afgesloten. Door de harde wind haperen de slagbomen van de spoorwegovergang en zodoende staan er lange files.

De leerlingen op de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren zijn naar huis gestuurd vanwege de storm. De directie van de school vond het onverantwoord om de kinderen tijdens het hoogtepunt van de storm naar huis te sturen.

Ongelukken
Als gevolg van de storm gebeurden op diverse plaatsen ongelukken. Op de Sloeweg Noord belande een vrachtwagen naast de weg. Deze truck kon niet worden geborgen omdat er té veel wind stond. Vermoedelijk wordt de vrachtwagen morgenochtend pas geborgen. Op de Oud Vossemeersedijk in Tholen raakten zes mensen gewond nadat de bus waarin zij zaten tegen een boom botste.

Op veel plaatsen ontstond schade. In de Bakkerstraat tussen Oostburg en Sint Kruis stortte een schuur in. In Oostburg zelf waaide het dak van een woning aan de Langestraat. De brandweer kreeg tientallen meldingen te verwerken van omgevallen bomen, schuurtjes, hekken en losgeslagen dakplaten en dakpannen.

Scheepvaart
Op de Westerschelde raakten diverse schepen in problemen. Bij Ossenisse raakte een sleepboot in problemen die bezig was met het duwen van een duwbak vol kolen. Bergers van Multraship hebben de duwbak losgekoppeld. Bij de Put van Terneuzen raakte de autoboot Grande Argentina van Grimaldi Lines in problemen. Vier sleepboten van sleepbedrijf URS kwamen voor deze boot in actie (foto 3).

Het treinverkeer in Zeeland is grotendeels ontregeld als gevolg van de storm. In het hele land is een grote chaos ontstaan op het spoor en zodoende kunnen de Nederlandse Spoorwegen geen goede informatie geven over precieze vertragingen. Tussen Goes en Middelburg rijden in ieder geval geen treinen. Ook is er geen treinverkeer mogelijk tussen Bergen op zoom en Rilland-Bath. Volgens Prorail kunnen er door de harde wind ook geen bussen ingezet worden. Zodoende zijn veel mensen op de stations gestrand.

Rampenzender Omroep Zeeland had enige tijd last van een storing. Ook waren er op diverse plaatsen in de provincie stroomdipjes. In Vlissingen viel de stroom een kwartier uit. Ook het internet en de digitale telefonie van ZeelandNet zouden op sommige plaatsen uitgevallen zijn. De watertoevoer naar onder meer Nieuw- en Sint Joosland en Veere werd tijdelijk gestopt omdat bomen leidingen hadden geraakt.

Kijk voor alle items in het archief. Foto's zijn welkom op redactie@hvzeeland.nl!


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750