Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien, in het zuidoosten een mistbank
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Chemische lucht door lekkage bij Dow Terneuzen

Toegevoegd: 21-12-2020, 12.16 uur
Chemische lucht door lekkage bij Dow Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Bij één van de fabrieken op het terrein van Dow Terneuzen heeft korte tijd een lekkage plaatsgevonden in een koelsysteem. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De bedrijfsbrandweer heeft op en rond het terrein aan de Herbert H. Dowweg in Hoek metingen uitgevoerd. Daarbij zijn volgens de VRZ geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen op leefniveau geconstateerd. “Wel werd korte tijd een chemische stank waargenomen die geen gevaar opleverde”, zo meldt de Veiligheidsregio.

De officier van dienst van Brandweer Zeeland is aanwezig geweest om de situatie te monitoren. De lekkage is inmiddels gestopt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren