Weerbericht:
Vannacht een mistbank. Overdag geregeld zon, in het zuiden en midden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Accu ontploft bij bedrijf Zierikzee, één gewonde

Toegevoegd: 22-12-2020, 15.27 uur
Accu ontploft bij bedrijf Zierikzee, één gewonde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE- Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Zierikzee is vanmiddag iemand gewond geraakt toen een accu ontplofte. Dat heeft de politie bevestigd.


Het bedrijfsongeval vond rond 14.30 uur plaats bij de werkplaats van een touringcarbedrijf. Na de melding werden zowel de brandweer als de ambulancedienst met spoed ter plekke gestuurd. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar deze kwam uiteindelijk niet ter plaats.

Volgens een woordvoerster van de politie kreeg het slachtoffer accuzuur uit de ontplofte accu over zich heen. De gewonde is ter plaatse onder een douche gezet en rond 15.15 uur met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

De Inspectie SZW is door de politie in kennis gesteld van het ongeluk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (24-12-2020 om 15:18)
Bij het laden van een accu kan er gas ontstaan en bij het minste vonkje kan de accu dan ontploffen. Bij zo'n grote accu zal de klap en de hoeveelheid zuur aanzienlijk zijn. Enigste remedie is dan kleren uittrekken en gelijk spoelen met water. Ik heb het helaas ook mogen ervaren.
Rini de jonge (22-12-2020 om 20:34)
Acu zijn gevaarlijke dingen
Cookie-instellingen beheren