Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 218 km

Middelbrand na explosie schuurtje Terneuzen

Toegevoegd: 23-12-2020, 06.57 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een explosie in een schuurtje in Terneuzen is vanochtend vroeg gevolgd door een uitslaande brand. Eén persoon ademde rook in. Deze is behandeld door de ambulancedienst.


De brand achter een rijtjeswoning aan de Mascagnistraat werd rond 05.35 uur opgemerkt. Al snel werd duidelijk dat de brand uitslaand was en dat het vuur was overgeslagen naar het schuurtje van de buren. Om verdere uitbreiding te voorkomen werd opgeschaald naar middelbrand. Er werden twee blusvoertuigen ingezet.

Rond 06.10 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' geven. Het blussen was toen echter nog niet klaar want door de explosie was het schuurtje waarin de brand ontstond ontzet. Het dak was deels ingestort en om goed bij de brandhaarden te kunnen komen moest eerst nog breek- en sloopwerk worden verricht.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland deed zich voor de komst van de brandweer een explosie voor. Hierbij raakte niemand gewond maar wel ademde iemand rook in. Een ambulanceteam heeft de persoon in kwestie onderzocht maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Omwonenden werden uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Bij de naastgelegen woningen heeft de brandweer voor de zekerheid metingen gedaan voordat de bewoners weer terug naar binnen mochten.

Over de oorzaak van de explosie en daarmee ook de brand is nog niets bekend.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (24-12-2020 om 15:02)
@Joris in mijn garage staan vijf gasflessen voor camping, gas BBQ ed. Als er brand uitbreekt kan dat een mooie plof opleveren.
Joris (23-12-2020 om 14:17)
Is hier iemand in een klap van zijn illegale vuurwerk af? Een schuurtje ontploft meestal niet vanzelf.
Cookie-instellingen beheren