Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode bij felle woningbrand Koewacht

Toegevoegd: 24-12-2020, 18.31 uur - Update: 24-12-2020, 19.30 uur
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Een felle uitslaande brand in een woning aan de Nieuwstraat in Koewacht heeft vanavond een leven geëist. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zojuist bevestigd.


Over de brand werd rond 17.40 uur voor het eerst melding gemaakt bij de brandweer. Binnen twee minuten werd opgeschaald naar middelbrand en al snel waren twee blusvoertuigen en een hoogwerker met spoed onderweg om de brand te bestrijden. Voor de zekerheid werd ook een ambulanceteam met spoed ter plekke gestuurd.

Toen de brandweer arriveerde, stond de woning al volledig in brand. De brandweer moest daarom van buitenaf blussen. Rond 18.25 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat het meeste vuur inmiddels uit was en dat de brandweer was begonnen met het doorzoeken van de woning. Lange tijd was onduidelijk of er nog mensen binnen waren toen de brand uitbrak, maar rond 18.55 uur meldde de Veiligheidsregio dat binnen een overleden persoon was aangetroffen. Op datzelfde moment gaf de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester'.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was de overleden persoon de enige aanwezige in de woning. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De politie gaat onderzoek doen naar wat er precies is gebeurd. Op dit moment wordt nog de brand onder het pannendak. De brandweer is bezig met stukjes van het dak te slopen, zodat het vuur geblust kan worden. 

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (25-12-2020 om 00:03)
Wat verdrietig dat, naar alle waarschijnlijkheid de bewoonster van 94 jaar is omgekomen bij deze alles verwoestende brand. Triest. Sterkte om dit verdriet te accepteren en verwerken voor alle mensen die van deze mevrouw houden.
mar (24-12-2020 om 21:24)
Triest, sterkte voor de hulpverleners, buren, familie en bekenden van de overledene.
Cookie-instellingen beheren