Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dierbare foto's weg na woninginbraak

Toegevoegd: 26-12-2020, 10.23 uur
Dierbare foto's weg na woninginbraak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak op Eerste Kerstdag in een woning in Sint Philipsland. Bij de inbraak werd een laptop gestolen met foto's die de eigenaar erg dierbaar zijn.


Het huis aan de Eendrachtsstraat werd volgens de politie tussen 17.00 en 18.00 uur door één of meerdere dieven bezocht. Uit de woning werden een laptop en sieraden weggenomen. Op de laptop stonden foto's van de overleden vrouw en kinderen van de bewoner. Dat die foto's nu weg zijn, is een groot gemis. “De bewoner heeft geen andere foto's van hen meer”, zo legt de politie uit.

Voor de bewoner is door de politie slachtofferhulp ingeschakeld. Tips over de inbraak zijn bij de politie welkom via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan uit Vlissingen (27-12-2020 om 11:43)
@Lia, men mag en kan ook zelf een camera ophangen, heb ze zelfs op advies van de politie.
Lia (26-12-2020 om 13:43)
dit is al de tweede keer dat er in korte tijd word ingebroken bij de Rozeboom. de bewoners hebben gevraagd om camera toezicht maar Stadlander wil die om privicy regelsniet. maar er mag wel 2 keer ingebroken worden in korte tijd en er worden ook veel spullen ontvreemd.
jan (26-12-2020 om 13:10)
schrijf het maar op het net in het pools, roemeens en nog wat andere talen. misschien dat dat helpt. ik geef graag 100 euro om hem terug te kopen
Johan (26-12-2020 om 12:51)
@Ad: Een wijze raad. Gegevens die maar op één computer staan zijn heel erg kwetsbaar. Een laptop leeft ongeveer vijf jaar en als hij dan stuk gaat moet je maar hopen dat je de bestanden niet kwijt bent. Zorg altijd voor (een paar) kopieën van de bestanden die je wil bewaren.
Timsalabim (26-12-2020 om 12:14)
Besankt voor de tip ad; ik weet ook nog een goeie tip; tweede laptop kopen en daar een kopie opzetten van je eerste laptop. Die tweede laptop in een brandkast doen en die brandkast begraven in een weiland op een plek die alleen jij weet
Ad (26-12-2020 om 10:43)
Triest voor de man. Voor mensen die dit ook vrezen de volgende tip: Bewaar dit soort foto's ook in de cloud en zet ze op een harde schijf die je bij familie of op je werk bewaard. Geldt trouwens ook voor belangrijke telefoonfoto's. Hier alles op een harddisk die op mijn werk ligt. Zelfs als het huis afbrand heb ik alles nog. Nou is deze laptop gestolen maar zo'n harde schijf die erin zit kan ook onherstelbaar kapot gaan dus.... ALLES wat voor jou belangrijk is backuppen en op een veilige plaats bewaren. Ik hoop dat ie hem terugkrijgt...
Cookie-instellingen beheren