Weerbericht:
Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man die gevel ramde had 5x te veel alcohol op

Toegevoegd: 26-12-2020, 11.08 uur
De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De automobilist die vannacht in Koewacht de gevel van een woning ramde, had ruim 5 keer te veel alcohol gedronken. Het gaat om een beginnend bestuurder.


De 20-jarige Terneuzenaar reed rond 01.55 uur over de Wouterij. Bij de kruising met de Belaersstraat reed de man rechtdoor en kwam hij tegen een woning tot stilstand. De gevel raakte volgens de politie flink beschadigd maar er raakte niemand gewond. De automobilist probeerde nog achteruit weg te rijden, maar dit lukte niet. Omstanders pakten de autosleutels af en hielden de man staande totdat de politie arriveerde.

Uit een ademanalyse is volgens de politie gebleken dat de man meer dan vijf keer te veel alcohol op had. Hij blies 470 Ug/l terwijl voor hem als beginnend bestuurder 88 Ug/l de limiet is. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij wordt nog verhoord over de toedracht van het ongeluk. De gemeente is ingeschakeld om de veiligheid van de woning te beoordelen. De auto is weggesleept door een bergingsbedrijf. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tor (26-12-2020 om 15:39)
Ik denk dat de rechter dit conform Nederlandse richtlijnen gaat behandelen. Ik voorzie een taakstraf. Mijn beoordeling ; Eerste 10 jaar niet meer gemotoriseerd rijden. Alleen op de fiets. Daarna vanaf 0 beginnen met lessen. Daarbij, alle veroorzaakte schade aan de woning verhalen op de veroorzaker. Te betalen binnen twaalf maanden. Zo zie je maar weer, ook de lieve zoon, of kleinzoon kan er een grote bende van maken. Om nog maar niet te spreken over de ellende welke is berokkent aan de bewoners van het bewuste perceel. Dit alles is te wijten aan het strafproces in Nederland. Maar onze D66 rechters willen daar niet aan. Dus het blijft (waarschijnlijk) pappen en nathouden. Zoals met zoveel zaken in ons mooie Nederland.
Jan Roose (26-12-2020 om 13:08)
Gelijk rijbewijs invorderen en dan ook nooit meer terug geven. Alle schade door persoon zelf laten betalen al moet hij er jaren voor gaan werken.Want daar zijn verzekeringen niet voor.En auto naar de scredder!
Johan (26-12-2020 om 12:55)
Proost! Die had een beste slok gedronken. Een taxi was uiteindelijk voordeliger geweest.
Goesenaar (26-12-2020 om 11:57)
Wat een in- intrieste man is dit.
Cookie-instellingen beheren