Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste brandweermeldingen door storm Bella

Toegevoegd: 27-12-2020, 09.46 uur - Update: 27-12-2020, 10.23 uur
Bij de Donkereweg in Noordgouwe waaide een boom om.
Bij de Donkereweg in Noordgouwe waaide een boom om.
© Foto: Brandweer Dreischor
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Storm Bella trekt over het land en dat is ook in onze provincie goed te merken. De Zeeuwse brandweer is inmiddels al meerdere keren uitgerukt voor meldingen van stormschade.


De eerste melding was vanochtend voor de brandweerpost Tholen. Die werd rond 06.20 uur naar de Postweg gestuurd. Later waren nog meldingen in de Goese Dieplaan in Goes, de Donkereweg in Noordgouwe, de Oudemansdijk in IJzendijke, de Oude Zandweg in Serooskerke op Schouwen-Duiveland en de Ambachtsstraat in 's-Gravenpolder.

Na 10.00 uur kwamen stormmeldingen binnen vanaf de Langeweg (N258) bij Zuiddorpe, de Veerseweg in Veere en de Domburgseweg in Domburg. Bij de meldingen werden met name tankautospuiten ingezet. Alleen voor de meldingen in Goes en Domburg werd een ladderwagen opgeroepen.

Iedereen die zondag in de teststraat bij het ziekenhuis in Vlissingen getest zouden worden op corona, kan vandaag terecht in de XL-testlocatie in de Zeelandhallen aan het Da Vinciplein 1 in Goes, zo laat de GGD weten. Vanwege de harde wind is de testlocatie in Vlissingen gesloten en zijn alle afspraken verzet.

Vanwege de storm had het KNMI gisteren al code geel afgekondigd vanaf vannacht 01.00 uur. Nog tot 15.00 uur vanmiddag moet rekening worden gehouden met zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Aan zee kunnen de windstoten nog iets sterker zijn, tot circa 100 kilometer per uur.

Op P2000Zeeland.nl vind je de actuele alarmeringen van de Zeeuwse brandweerposten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren