Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 157 km

Jongste verdachte inbraak slechts 14 jaar oud

Toegevoegd: 27-12-2020, 09.56 uur
Jongste verdachte inbraak slechts 14 jaar oud
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De jongste verdachte die gisteravond werd opgepakt voor een woninginbraak in Middelburg is slechts 14 jaar oud. Dat meldt de politie vanochtend in een persbericht.


Een oplettende burger belde rond 19.15 uur het alarmnummer 112 nadat hij had gezien dat drie jongens bezig waren bij een raam van een woning aan het Vromoldsland. Hij vermoedde dat ze wilden inbreken en waarschuwde daarom de politie. Er gingen direct meerdere eenheden op pad. Ter plekke bleken de jongens de woning al te hebben verlaten. Bij het zien van de politie sloegen ze op de vlucht, maar na een korte achtervolging konden bij de Buitenhove al snel twee personen worden aangehouden. Het bleek te gaan om jongens van 14 en 16 jaar oud.

De derde verdachte, een 16-jarige jongen, kon later op de avond ook bij de Buitenhove worden aangehouden. De drie verdachten werden vastgezet in Torentijd in Middelburg. Ze zullen nog verder worden verhoord. Volgens de politie is er waarschijnlijk niets uit de woning meegenomen. De politie vond in de woning wel braaksporen, zo meldt een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (27-12-2020 om 15:36)
kijk dat is een prima begin van je leven .14 of 16 jaar wat voor opvoeding hebben die gehad ? inbraak of poging daartoe is een misdrijf ongeacht de leeftijd .laat ze maar een paar dagen vast zitten en een goed gesprek met de ouders zou ook wel op zijn plaats zijn .dit zijn de toekomstige beroeps criminelen als er nu niet streng tegen opgetreden word
Mijn mening (27-12-2020 om 12:27)
Mooi, en dan nu met de lange lat over de blote billetjes van deze kansparels.
een inwoner (27-12-2020 om 11:25)
Nou nu snap ik het echt niet meer waar dat heen moet in nederlandZo.n zulke jonge kinderen al op inbrekerspad . Ze moeten veel zwaarder straffen ,laten ze het wel . Maar ze zeggen jongetjes dat mag je niet meer doen hoor . en als ze weer byelkaar lachen ze zich slap.Dat was nog stoer van ons ee .
willem (27-12-2020 om 11:04)
goed gedaan jochie--ga vooral zo door. we zullen nog veel van jou kunnen genieten, maar dan in de meest negatieve zin.
jacob (27-12-2020 om 10:55)
Gaat lekker met de jeugd vuurwerk bom door brieven bus nu weer inbraak en ga zomaar door waar is de ouderlijke macht? Och bureau Halt helpt hen wel weer. Tijd dat de jeugddetentie weer terug komt.
Cookie-instellingen beheren