Weerbericht:
Perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse brandweer al zo'n 25 keer ingezet

Toegevoegd: 27-12-2020, 12.40 uur - Update: 27-12-2020, 13.47 uur
Bij de Oudemansdijk in IJzendijke waaide rond 09.15 uur een boom om.
Bij de Oudemansdijk in IJzendijke waaide rond 09.15 uur een boom om.
© Foto: Brandweer IJzendijke
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is vandaag al zo'n 25 keer ingezet voor meldingen van schade als gevolg van winterstorm Bella die momenteel over het land trekt.


De eerste melding was vanochtend voor de brandweerpost Tholen. Die werd rond 06.20 uur naar de Postweg gestuurd. Later waren nog meldingen in de Goese Dieplaan in Goes en de Ambachtsstraat in 's-Gravenpolder. Bij de Oudemansdijk in IJzendijke waaide een boom om. De brandweer heeft deze in stukken gezaagd. Eenzelfde melding kwam rond 09.10 uur vanaf de Donkereweg in Noordgouwe. Bij de Oude Zandweg in Serooskerke op Schouwen-Duiveland lagen ook twee boompjes om.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kwamen stormmeldingen binnen vanaf onder meer de Langeweg (N258) bij Zuiddorpe, de Veerseweg in Veere, de Oude Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen, de Hontenissestraat en de Jacob Catslaan in Hulst, het Madame Curiehof in Terneuzen, de Geersdijkseweg in Geersdijk, de Dorpsstraat in Krabbendijke en de Nassauweg 's-Heerenhoek. In Vlissingen werd schade gemeld aan de Boulevard Bankert en in Renesse was dat het geval bij zorgcentrum Vronenburg aan de Lindelaan.

In Goes waren meldingen bij het Weidezicht, in de Magdalenastraat en in de Kamperfoeliestraat. Op de laatstgenoemde locatie raakte een stuk dakbedekking van een dakkapel los. De ladderwagen van de Middelburgse brandweer werd rond 10.20 uur naar Domburg gestuurd omdat bij de Domburgseweg een luik loshing. Een ander luik was al losgeraakt en op de grond gevallen. De brandweer heeft de situatie hier weer veilig gemaakt. Bij de Scholeksterstraat in Middelburg raakten rond 10.40 uur enkele platen los bij een carport.

Na het middaguur kwamen tot nu toe twee meldingen binnen die leidden tot een brandweerinzet. De eerste van de twee was rond 12.40 uur bij de Van Hogendorplaan in Goes. Hier kreeg de wind dusdanig greep op een boom dat deze ontwortelde en omviel. De tweede uitruk vanmiddag was voor de brandweerposten Zierikzee en Burgh-Haamstede. Zij moesten rond 13.35 uur naar een melding van stormschade bij de Lageweg in Burgh-Haamstede. Op P2000Zeeland.nl vind je de actuele alarmeringen van de Zeeuwse brandweerposten.

Ziet u zelf stormschade, dan kunt u bij gevaar voor mens of dier 112 bellen. Is er wel brandweer nodig, maar is er geen spoed? Bel dan met het nummer 0900-0904. De waarschuwing 'code geel' van het KNMI loopt nog tot 15.00 uur.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (27-12-2020 om 22:52)
Tjonge jonge moet de brandweer komen voor wat struiken ? Vorige week ook al geld verspilt aan een kat ! Mogen wij weer betalen zeker ?
Cookie-instellingen beheren