Weerbericht:
In de loop van de dag meer bewolking, later van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

KNRM schiet zeilboot te hulp bij Breskens

Toegevoegd: 29-12-2020, 22.27 uur
KNRM schiet zeilboot te hulp bij Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Dinsdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop van de KNRM uitgerukt voor een jacht dat op het havenhoofd van de haven van Breskens was gevaren door motorische problemen.


Twee zeilers waren onderweg van Terneuzen naar hun thuishaven Breskens. Alles verloopt soepel totdat ze voor de haven de zeilen laten zakken en de motor bijzetten. De motor begeeft het en de zeilers komen op het oostelijke havenhoofd terecht. Ze roepen hulp in van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) in Vlissingen die via de Nederlandse Kustwacht de Breskense reddingboot bemanning alarmeert.

Als de reddingboot snel na alarm haar thuisbasis verlaat zien de redders de mast van het onfortuinlijke jacht al. Ter plaatse aangekomen is een andere zeiler het zeiljacht met problemen al van de stenen aan het trekken. De reddingboot neemt het zeiljacht langszij en omdat het onduidelijk is wat de schade is aan het jacht meegenomen naar de steiger van de reddingboot. Het jacht is met een kraan van een jachtwerf uit het water gehaald om de schade te kunnen beoordelen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren