Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 174 km

Extra maatregelen in Sluiskil rondom jaarwisseling

Toegevoegd: 29-12-2020, 22.33 uur
Extra maatregelen in Sluiskil rondom jaarwisseling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - De gemeente Terneuzen neemt maatregelen om de jaarwisseling in Sluiskil beter te laten verlopen dan vorig jaar. Een inwoner van Sluiskil raakte toen gewond en er was sprake van (vuurwerk)schade en vernielingen.


Zo is er dit jaar een landelijk vuurwerkverbod en een samenscholingsverbod. De politie zal handhavend optreden bij overtredingen van het vuurwerkverbod en van de coronamaatregelen. Ook stelt de gemeente tijdelijk cameratoezicht in op twee plaatsen om vernielingen zoals vorig jaar te voorkomen. Of in ieder geval de pakkans van vernielers te vergroten. Het cameratoezicht is inmiddels gestart en is van toepassing op het Kerkplein en op de St. Elisabethlaan (tussen ’t Meulengat en het oude streeklaboratorium).

Afgelopen weekend heeft de brandweer helaas al enkele branden moeten blussen bij dorpshuis ’t Meulengat. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen: “Het is ontoelaatbaar dat een klein groepje mensen in Sluiskil de veiligheid voor anderen verpest. We nemen verschillende maatregelen om dit te voorkomen, vernielingen vormen geen deel van onze oudejaarstraditie.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren