Weerbericht:
Bewolkt, af en toe (mot)regen. Morgen af en toe zon
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 85 km

Passagier 1,5 uur bekneld na ongeluk Kruiningen

Toegevoegd: 30-12-2020, 19.26 uur - Update: 30-12-2020, 20.12 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Een inzittende van een personenauto heeft vandaag ruim anderhalf uur bekneld gezeten na een eenzijdig ongeluk in Kruiningen. De bestuurder van de auto raakte ook zwaargewond.


De auto raakte rond 16.50 uur van de weg bij de Weihoek, ter hoogte van de carpoolplaats naast de Zanddijk (N673). Het voertuig raakte eerst een lantaarnpaal voordat het op het talud tot stilstand kwam tegen een boom. Na de melding werden direct twee ambulances, de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen.

De bestuurder van de auto kon al vrij snel met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes worden gebracht. Voor de bijrijder gold dat niet. Deze gewonde bleek niet eenvoudig uit zijn benarde positie te kunnen worden bevrijd. De brandweer had namelijk tot 18.25 uur nodig om hem uit het voertuig te halen.

Om de passagier veilig uit de auto te kunnen halen, moest het voertuig eerst een stukje van de boom worden getrokken. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een speciale lier van het hulpverleningsvoertuig van de brandweer. Eénmaal buiten de auto werd het slachtoffer op een brancard gelegd en vervolgens verder behandeld door de ambulancemedewerkers en de leden van het traumateam. Hierna is hij eveneens met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Even na 19.00 uur kon gestart worden met de berging van de zwaarbeschadigde BMW. De weg was ter plekke urenlang afgesloten. Over de oorzaak van het ernstige ongeluk is nog niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
POEH. (28-1-2021 om 15:41)
Poeh..... Dus zodoende is er een einde gekomen aan een mooie B M W.
Cookie-instellingen beheren