Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

9-Jarige Stijn vindt bij inbraak gestolen kluis

Toegevoegd: 31-12-2020, 06.35 uur
Dankzij Stijn werd de inhoud van de kluis terugbezorgd bij de eigenaresse.
Dankzij Stijn werd de inhoud van de kluis terugbezorgd bij de eigenaresse.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

THOLEN - De 9-jarige Stijn heeft woensdagmiddag in Tholen een kluis uit een sloot gehaald en daarmee de buit van een woninginbraak terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaren.


De politie schrijft op social media dat de jongen de kluis onderaan een dijk in het riet zag liggen. Hij sleepte de kluis vervolgens op het droge, ging een koevoet halen en brak daarna de kluis open. In de kluis zat volgens de politie veel viezigheid vanuit het water maar de jongen vond ook allerlei papieren, sieraden en munten. Volgens de politie ging het om waardevolle spullen maar vooral ook met emotionele waarde.

Nadat de politie ter plekke was gekomen, bleek de kluis afkomstig te zijn van een woninginbraak bijna twee weken geleden. De opgeroepen agenten informeerden hierop de aangevers. De aangeefster snelde zich vervolgens naar het politiebureau om de kluis op te halen en stond de agenten al op te wachten om haar spullen in ontvangst te nemen.

Alhoewel de buit van de inbraak nu is teruggevonden, is er voor zover bekend overigens nog geen zicht op de dader(s).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ko (1-1-2021 om 19:45)
Goed gedaan Stijn. Slim dat je eerst even erin hebt gekeken. Anders zat er misschien alleen maar rommel in. Dan was de politie voor een beetje rommel komen kijken.
bram goeree (31-12-2020 om 14:02)
en een beloning voor het vinden ,of een vermaning dat hij de kluis had open gebroken ? want in dit gekke land is alles mogelijk vandaag
Ls (31-12-2020 om 11:41)
@aAnja het is nog maar een kind! Mooi dat het kind het heeft gevonden. En het is via de politie toch weer bij de eigenaar terecht gekomen. Het kind heeft als een kind gedaan! Pluim Stijn dat je het gevonden heb. En dat het weer op de juiste ssts is.
Anonymous (31-12-2020 om 11:08)
Ik vind wel strakke actie van deze 9 jarige jongeman chapeau de mensen waarvan deze spullen waren zullen wel dankbaar zijn ivm erook nog emotionele waarde aan deze inhoud zat top
Anja (31-12-2020 om 10:03)
Beetje jammer dat eerst de kluis wordt kapot gemaakt. En daarna pas de politie wordt ingelicht.
Edwin (31-12-2020 om 07:41)
Een 9 jarige kreeg voor mekaar wat de inbrekers blijkbaar niet lukten, het openbreken van de kluis!
Cookie-instellingen beheren