Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 260 km

Man omgekomen bij woningbrand Zonnemaire

Toegevoegd: 31-12-2020, 06.40 uur
Volgens de politie is het slachtoffer vermoedelijk de bewoner.
Volgens de politie is het slachtoffer vermoedelijk de bewoner.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ZONNEMAIRE - De brand vannacht in een woning aan de Beatrixstraat in Zonnemaire heeft het leven van een man geëist. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht. De brand richtte grote schade aan en ook het huis van de buren liep flink wat schade op.


Kort nadat de brand aan de Beatrixstraat rond 03.45 uur was ontdekt, was deze al uitslaand uit het dak. De brand bleek zich ook uit te breiden naar de naastgelegen woning en daarom werd opgeschaald naar middelbrand. Er kwamen twee tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Rond 04.40 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de woning waarin de brand uitbrak op dat moment volledig in brand stond. De brand woedde op dat moment ook al bij de buren. Een half uur later kon de officier van dienst het sein 'brand meester' geven en was het gevaar voor uitbreiding naar nog meer woningen geweken.

Het was enige tijd onduidelijk of er nog mensen in de woning waren toen de brand uitbrak. Daarom stonden enige tijd twee ambulanceteams stand-by. Rond 06.35 uur meldde de politie dat bij de brand een man om het leven is gekomen. Het gaat volgens een woordvoerder vermoedelijk om de bewoner, maar zijn identiteit moet nog officieel worden vastgesteld.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De politie laat weten dat hier forensisch onderzoek naar gedaan zal worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A&P (31-12-2020 om 09:02)
De 2e die in Zeeland is overleden aan brand in zeer korte tijd. Sterkte voor de nabestaanden
Cookie-instellingen beheren