Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 375 km

Mannen opgepakt na vondst 18 kilo vuurwerk

Toegevoegd: 31-12-2020, 10.13 uur
Mannen opgepakt na vondst 18 kilo vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft woensdagavond laat twee mannen aangehouden na de vondst van 18 kilo aan illegaal vuurwerk in de kofferbak van een auto.


Agenten zagen tijdens de surveillance twee auto’s op een parkeerplaats langs de Vroonlandseweg staan. Omdat ze vermoedden dat er vuurwerk werd verhandeld, stelden de agenten een nader onderzoek in.. In de kofferbak van een auto lagen 20 zogeheten Big Thunders, 72 zogeheten Shells en een lanceerbuis. Het vuurwerk en de buis werden in beslag genomen. Een 21-jarige man uit Oostdijk is aangehouden voor het bezit van dit illegale vuurwerk.

In de andere auto zat een 19-jarige man uit Sint Philipsland. In zijn auto lag een vuurwerkrol. Deze man werd aangehouden voor het bezitten van en het handelen in illegaal vuurwerk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pluk ze ! (31-12-2020 om 18:50)
@ adriaantje, waarom rijbewijs afpakken ? omdat ze daarmee ver van hun eigen dorp op andere dorpen kleine kinderen verkeerde dingen leren en verkopen. daarnaast betwijfel ik ten zeerste of dit soort het verstand wel heeft om een voertuig veilig te kunnen besturen, gezien ze met hun explosievenhandeltje ook zeer weinig respect tonen voor de veiligheid van anderen of zelfs van kinderen niet. wat betreft hun criminele inkomsten ? en uw omgekeerde werkelijkheid dat belonen beter werkt dan strenger straffen ? laat daar de rechter dan maar over oordelen. criminele overlastplegers zouden we toch aanpakken en niet meer knuffelen ? de bak in dus.
Moeder (31-12-2020 om 16:59)
Pluk ze, juist... Het is trouwens wel een stuk rustiger dan anders. Hoef niet de hele dag mn koptelefoon op deze keer. Lekker hoor. De meeste ouders hebben geen zin in hoge boetes voor wangedrag van hun kinderen... Zou elk jaar gewoon verboden moeten zijn...
Adriaanse (31-12-2020 om 15:29)
@Plukze: Wat heeft hun rijbewijs daar nu mee te maken/ en dat ze duizenden Euro's verdienden is niet erg waarschijnlijk. Wist u dat zwaarder straffen vaak geen middel is om criminaliteit terug te dringen"
Pluk Ze ! (31-12-2020 om 12:37)
Tieners en kinderen horen geen rijbewijs te hebben voor hun illegale handeltjes. Rijbewijs en auto vorderen en de belastingdienst er op sturen omdat ze waarschijnlijk vele duizenden euro's verdienden aan hun criminele zaak. Huiszoeking enz. Of is het weer zo dat we in NL wat verbieden maar overtreders weer met een fluwelen handschoentje behandeld moeten worden soms ? ik denk dat de burgerij daar meer ziek van is en wordt dan van de overlastgevers zelf. Nu weten we vast ook wie dat illegale zware vuurwerk verkocht aan die kinderen die de hal van die oma opbliezen. Vastzetten tot er ergens in januari plek is in de rechtbank dus.
Cookie-instellingen beheren