Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Scholen en kinderopvang niet eerder open

Toegevoegd: 31-12-2020, 17.37 uur
Scholen en kinderopvang niet eerder open
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Basisscholen en kinderopvanginstellingen gaan vooralsnog niet eerder open dan 18 januari. Dat heeft het kabinet vandaag besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT).


De Tweede Kamer had gevraagd of het basisonderwijs en de kinderopvang een week eerder fysiek open konden, maar dat is volgens het kabinet geen optie. “Vanwege de hoge besmettingscijfers en de toenemende druk op de zorg door het coronavirus is er geen ruimte om de basisscholen en kinderopvanginstellingen eerder te openen dan voorzien”, zo stelt het kabinet in een persbericht.

De scholen en kinderopvang blijven fysiek dicht tot en met ten minste 17 januari, behalve voor noodopvang. Scholen geven in de periode na de kerstvakantie afstandsonderwijs. Rond 12 januari vindt well nog een heroverweging plaats van de geldende maatregelen op basis van de situatie van dat moment, zo zegt het kabinet. Voor ouders met cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen blijft de noodopvang in de tussentijd gewoon open.

Vandaag maakte het kabinet overigens ook bekend dat het OMT heeft geadviseerd om kinderen onder de 12 jaar bij klachten ook te laten testen maar hierover wordt naar verwachting pas volgende week meer bekend. Het kabinet bekijkt in de tussentijd ook nog of aanvullende maatregelen in het onderwijs nodig zijn, onder meer vanwege de zogenoemde Britse variant van het coronavirus.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren