Weerbericht:
Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Elektrische auto in brand Middelburg

Toegevoegd: 01-01-2021, 08.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De brandweer is vrijdagmorgen in Middelburg lange tijd bezig geweest met het blussen van een elektrische auto. Het hybride voertuig is uiteindelijk ondergedompeld in een speciale container.


Rond 04.45 uur werd de autobrand gemeld in de Gerrit van der Veenstraat ter hoogte van de Nadorstweg. Volgens de brandweer is er vermoedelijk door een technische oorzaak kortsluiting ontstaan in het accupakket wat de brand heeft veroorzaakt. Elektrische voertuigen zijn lastig te blussen omdat deze telkens weer opnieuw ontbranden. De brandweer heeft het voertuig dan ook gekoeld en de hulp ingeroepen van bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen met een waterdompelcontainer.

Om de auto definitief te blussen moet deze een aantal dagen worden ondergedompeld in water. Kuzee is met de container en een bergingsvoertuig voorzien van een grote kraan ter plaatse gekomen. De brandweer heeft de rokende auto aangekoppeld en met behulp van de kraan is deze in de container gezet en vervolgens voor een gedeelde gevuld met water.

De container is vervolgens met de auto, de accu en het water naar het autobergingsbedrijf gereden, om daar de accu onder water een aantal dagen te laten afkoelen. Het bergingsbedrijf zal met een warmtebeeldcamera de temperatuur van de auto monitoren om te kijken of deze voldoende blijft gekoeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie74 (1-1-2021 om 11:45)
Ik denk dat wij nog heel lang gewoon op benzine blijven rijden, je zal je zuur bij elkaar gespaarde auto zien uitbranden of ondergedompeld worden.
WRX (1-1-2021 om 08:34)
Dat is pas goed voor het milieu. Alles kan gelijk weggegooid worden.
Cookie-instellingen beheren