Weerbericht:
Bewolkt, eerst in het zuiden lokaal mist en vooral in het zuidoosten regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man met illegaal vuurwerk opgepakt in Hoek

Toegevoegd: 01-01-2021, 16.19 uur
Man met illegaal vuurwerk opgepakt in Hoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

HOEK - Tijdens Oudjaarsdag en de Nieuwjaarsnacht hielden agenten toezicht in Hoek. Er werden verschillende brandjes gesticht en er werd flink met illegaal vuurwerk geknald.


In de buurt van de c was een groep jongeren bij elkaar. Zij hadden een soort lanceerplatform gebouwd om vuurwerk in af te steken. Ook troffen de politiemensen een vat met olie en andere brandbare stoffen aan. Er lagen verschillende houten pallets en even tevoren waren twee oude bankstellen aangevoerd. Het vermoeden was dat die spullen in brand zouden gaan.

De politie heeft alle aanwezigen opgeroepen om te vertrekken, daar gaven ze gehoor aan. Door de gemeente werden alle spullen opgeruimd. Even later hoorden de agenten weer zwaar vuurwerk afgaan en bleek er nieuw brandbaar materiaal te zijn aangevoerd. Door de politie is de groep gevorderd weg te gaan, anders zouden er processen-verbaal opgemaakt gaan worden. Opnieuw zijn alle brandbare materialen opgeruimd. 

Eén jongeman, een 22-jarige inwoner van Hoek, is door de politie aangehouden. Hij had de kofferbak van zijn auto vol liggen met illegaal vuurwerk. Dat is allemaal in beslag genomen. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar legde hij een verklaring af. De 22-jarige heeft de Nieuwjaarsnacht doorgebracht in een politiecel en is op 1 januari in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (1-1-2021 om 16:50)
Die heeft in ieder geval een rustige nacht gehad, met vanochtend een ontbijtje
Cookie-instellingen beheren