Weerbericht:
Wolkenvelden, in de zuidelijke helft een bui. Morgen meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig incident in gevangenis Torentijd

Toegevoegd: 03-01-2021, 23.28 uur - Update: 04-01-2021, 12.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De traumahelikopter uit Rotterdam is vanavond geland in Middelburg vanwege een ernstig incident binnen de muren van gevangenis Torentijd.


De ambulancedienst werd kort voor 22.00 uur naar het gevangeniscomplex aan de Torentijdweg gestuurd. Rond 22.15 uur volgde ook een oproep voor de Rotterdamse traumahelikopter. Deze landde op de nabij gelegen opstelplaats voor hulpdiensten aan de Schietbaan naast de N57.

Volgens Robert Meijer, woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), was in het gebouw een gedetineerde onwel geworden. Volgens Meijer zat de gedetineerde in zijn cel en werd tijdens een zogenoemde telronde via het raampje in de deur ontdekt dat de man niet goed was geworden. Hierop werd alarm geslagen bij de hulpdiensten.

Het ambulanceteam heeft de patiënt binnen opgehaald en is vervolgens rond 23.00 uur met spoed vertrokken naar een ziekenhuis. De ambulance werd begeleid door een politiewagen. Enkele andere politie-eenheden verleenden assistentie bij het incident. Ze haalden bijvoorbeeld het traumateam op bij de helikopter.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (4-1-2021 om 16:37)
Beterschap!
Cookie-instellingen beheren