Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Sirenepalen blijven stil door menselijke fout

Toegevoegd: 04-01-2021, 12.44 uur
Sirenepalen blijven stil door menselijke fout
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Door een menselijke fout in de aansturing van de alarmsirenes is vanmiddag om 12.00 uur geen testalarm te horen geweest. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


"Door een fout, veroorzaakt door menselijk handelen, is niet het maandelijkse testalarm verzonden, maar een technische test. Dit resulteert in een korte hoorbare toon op alle sirenepalen in Zeeland", zo legt de Veiligheidsregio uit. "Het alarmeringssysteem is wél technisch getest en functioneert", zo laat een woordvoerder weten.

De VRZ laat weten dat in overleg met de meldkamer het proces en de procedure worden geëvalueerd en dat onderzocht zal worden hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (5-1-2021 om 11:11)
Dit is veel erger als een "foutje bedankt"dit is een blunder. Gewoon zielig hoe ze zich er uit willen praten. Het is niet de eerste keer.
Handige Harry (4-1-2021 om 18:57)
Foutje baas, kan gebeuren.
willem (4-1-2021 om 14:48)
houden zo. die herrie is alleen aanvaardbaar bij een echte calamiteit.
Johan (4-1-2021 om 14:29)
Daarom zal er getest worden: Om te ontdekken wat er mis is of wat er mis kan gaan. Van fouten kun je leren.
Jaap (4-1-2021 om 14:12)
Het is maar 1x in de maand en dan nog gaat het mis door menselijk falen. Beloofd niet veel goeds als het eens echt moet gebeuren. In dit soort gevallen gaat sorry zeggen niet op.
JL den Hollander (4-1-2021 om 13:39)
Overheid en ICT!!!
Cookie-instellingen beheren