Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten later motregen. Dinsdag in het westen mistig
Verkeersinformatie:
Geen files

Ook bewoonster perceel drugslab opgepakt

Toegevoegd: 04-01-2021, 16.32 uur
In het drugslab lagen enkele honderden kilo's crystal meth.
In het drugslab lagen enkele honderden kilo's crystal meth.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - De politie heeft nu ook de bewoonster aangehouden van het perceel waarop eind november in Westdorpe een crystal methlab werd ontdekt. De bewoner werd op 22 december al opgepakt.


Op het perceel van de twee werd op 30 november een drugslaboratorium ontdekt. In een loods op het terrein aan de Kreekdreef werd door een arrestatieteam een inval gedaan na een tip. Ter plekke werden vijf mannen gearresteerd. Het ging om drie mannen uit de Dominicaanse Republiek en twee Mexicanen. Zij zitten nog altijd vast. In het lab werden volgens de politie halffabricaten verwerkt tot het eindproduct. De politie nam ter plekke enkele honderden kilo's crystal meth in beslag.

Op 22 december werd de bewoner gearresteerd. Vanochtend is ook de bewoonster aangehouden. Dat gebeurde op een politiebureau in Middelburg. De vrouw is naar een politiecellencomplex gebracht en wordt verhoord. Politie en justitie onderzoeken haar betrokkenheid bij de zaak. De bewoner wordt morgen weer aan de rechter-commissaris voorgeleid.

De Terneuzense burgemeester Jan Lonink sloot de loods waarin het drugslab zich bevond overigens vorige maand al voor de duur van 12 maanden. Dat gebeurde op basis van artikel 13b van de Opiumwet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren