Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobiliste A58 werd mogelijk onwel

Toegevoegd: 05-01-2021, 12.15 uur
De automobiliste kwam in botsing met deze bestelauto.
De automobiliste kwam in botsing met deze bestelauto.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De botsing op de A58 bij Arnemuiden gisteravond kwam mogelijk doordat de bestuurster van de betrokken personenauto achter het stuur onwel raakte. Dat meldt de politie.


De vrouw kwam rond 17.50 uur ter hoogte van het Mallardviaduct in botsing met een bestelauto. De bestelauto reed vervolgens tegen de vangrail en kwam onder het spoorwegviaduct op zijn kant tot stilstand. Volgens de politie zag het er volgens de melders ernstig uit en werd zelfs gevreesd voor een dodelijk slachtoffer.

Ter plaatse bleek dat de inzittenden van de bestelauto zelf uit de auto hadden kunnen komen. De bestuurder van de bus is naar de huisartsenpost gebracht, zijn bijrijder had geen verwondingen. De bestuurder van de bestelbus heeft een blaastest afgelegd maar hij bleek niet gedronken te hebben.

De 22-jarige bestuurster van de personenauto moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. De vrouw uit Lewedorp is met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de politie moest ze daar een nacht ter observatie blijven en bleken haar verwondingen bij nader inzien mee te vallen. De komst van de opgeroepen traumahelikopter kon worden geannuleerd.

Volgens de politie wordt de exacte toedracht van het ongeluk nog onderzocht maar heeft de Lewedorpse wel verklaard dat ze mogelijk onwel is geworden en vervolgens tegen de achterkant van de bestelbus is gereden.

Na het ongeluk werd de snelweg richting Goes al snel volledig afgesloten vanaf het Shell-tankstation bij Arnemuiden. Verkeer moest urenlang omrijden omdat na de bergingswerkzaamheden ook nog een spoedreparatie moest worden uitgevoerd. De vangrail was namelijk dusdanig beschadigd geraakt dat deze direct gemaakt moest worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren