Weerbericht:
Enkele mistbanken. Overdag in de kustgebieden lage bewolking, elders zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Medische noodsituatie op schip Westkapelle

Toegevoegd: 05-01-2021, 18.47 uur - Update: 05-01-2021, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Twee reddingsboten, een ambulanceteam en een Kustwachthelikopter zijn vanmiddag ingezet voor een medische noodsituatie aan boord van loodsboot Pollux.


Rond 16.35 uur werd alarm geslagen vanaf de 81 meter lange en 13 meter brede loodsboot. Het schip voer toen op de Noordzee. Vanuit Westkapelle bracht reddingboot Uly een ambulanceteam naar de loodsboot. Vanaf de kustwachthelikopter is rond 17.25 uur een arts naar afgezet op de loodsboot. Vervolgens is koers gezet naar de buitenhaven in Vlissingen.

Bij de sluis in Vlissingen is de patiënt van boord van de loodsboot gehaald. Vervolgens is deze rond 17.55 uur met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De ambulancemedewerkers die in Westkapelle aan boord waren gegaan van de reddingboot Uly zijn met een taxi teruggebracht naar hun voertuig. De reddingshelikopter heeft de afgezette bemanning na een tankbeurt weer opgehaald bij de Pollux. Deze voer op dat moment weer op zee.

Wat de persoon precies mankeerde, is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren