Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaarwisseling koste Kapelle 10.500 euro

Toegevoegd: 06-01-2021, 19.47 uur
Jaarwisseling koste Kapelle 10.500 euro
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - De jaarwisseling is rustig verlopen in de gemeente Kapelle. Dat heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. Er is wel voor enkele duizenden euro’s schade aangericht.


Volgens een eerste inschatting zijn de totale kosten ruim tienduizend euro. Hiervan zijn 7.000 euro aan voorbereidingskosten en 3.500 euro aan materiële schade. De kosten vallen 3.500 euro lager uit dan vorig jaar.

Het landelijke vuurwerkverbod en goede voorbereiding hebben volgende de gemeente zijn vruchten afgeworpen. Zo was er dit jaar een stuk minder overlast en troep op straat. Ondanks het vuurwerkverbod is er wel vuurwerk afgestoken, met name in Wemeldinge. Opvallend is dat de meeste schade (zo’n 70%) is ontstaan in de weken voor de jaarwisseling (vanaf half november). Er is vooral schade aan verkeersborden en afvalbakken.

Samen met politieteam Oosterscheldebekken, Veiligheidsregio Zeeland en het Openbaar Ministerie doet de gemeente er alles aan om de jaarwisseling veilig te laten verlopen voor iedereen. Naast de landelijke regels rondom de jaarwisseling en COVID-19 heeft de gemeente Kapelle dit jaar ook extra maatregelen getroffen. Zo werd er extra ingezet op handhaving, waarbij gemeentelijke handhavers werden voorzien van een bodycam. Daarnaast was er cameratoezicht op het Dorpsplein in Wemeldinge en is straatmeubilair beperkt weggehaald of gesloten.

Burgemeester Fons Naterop: “Hoewel elke euro schade er een te veel is, wil ik toch de inwoners complimenteren met de discipline die men opgebracht heeft. We hebben het gedaan om de zorg te ontlasten en het is mooi te constateren dat de inwoners van de gemeente Kapelle aan de landelijke oproep gehoor hebben gegeven.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Claudia (8-1-2021 om 16:55)
Ieder jaar lezen we de optimistische inschatting van de schade in kapelle . Er zou bijna geen vuurwerk afgeschoten zijn?? Het is weer minder dan het jaar ervoor! Hebben we de schade van de mevrouw in de Coxstraat ook meegerekend ? En wanneer krijgen we eens, het Echte schade bedrag te horen? Na 3 maanden ?
merien (7-1-2021 om 09:01)
geen geweld en vernielingen en geen vuurwerk ???????het leek wel oorlog in wemeldinge
Cookie-instellingen beheren