Weerbericht:
Opklaringen, lokaal nog een enkele bui. Morgen vrij zonnig en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel rook bij woningbrand in Westdorpe

Toegevoegd: 07-01-2021, 09.49 uur
Veel rook bij woningbrand in Westdorpe
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - In een woning in Westdorpe is vanmorgen vroeg brand uitgebroken in het schoorsteenkanaal. Er was sprake van een forse rookontwikkeling.


De brand werd rond 04.05 uur ontdekt in de woning aan de Graafjansdijk A. Enkele minuten na de eerste melding schaalde de brandweer op naar een middelbrand en ging met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse.

Volgens de brandweer zat er een brandhaard in het schoorsteenkanaal tussen de begane grond en de eerste verdieping. De woning stond vol met rook en is dan ook geventileerd. Om de brandhaard te kunnen bereiken moest de brandweer sloop- en breekwerk uitvoeren.

Omdat de bewoner mogelijk rook had ingeademd is er ook een ambulance ter plaatse gekomen. Deze heeft de man nagekeken, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. Een uur na de eerste melding kon de brandweer het sein brandmeester geven. Om de bewoner te helpen bij het afhandelen van de schade is de hulp van Stichting Salvage ingeroepen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren