Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties voor opblazen auto agent in Vlissingen

Toegevoegd: 08-01-2021, 15.30 uur
Arrestaties voor opblazen auto agent in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Afgelopen week heeft de politie drie mannen aangehouden voor het opblazen van een privé-auto van een agent. Dat gebeurde in april vorig jaar bij diens woning in Vlissingen.


Bij het vernielen van de auto werd volgens de politie destijds een vuurwerkbom gebruikt. Omdat het incident voor onrust onder buurtbewoners zorgde, werd het huis van de agent onmiddellijk met een camera bewaakt. De politie startte een onderzoek en er werden diverse getuigen verhoord. Door deze informatie kwamen twee Middelburgers (20 en 25 jaar) in beeld. Tijdens het onderzoek werd de recherche geïnformeerd over diverse zogeheten EncroChat berichten, welke wezen naar een 42-jarige man uit Goes en een 45-jarige Middelburger.

De 20-jarige man werd zaterdag 2 januari in zijn woning in Middelburg gearresteerd. Hij is deze week voor de rechter-commissaris geleid en zit nog vast. Twee dagen later werd de 25-jarige Middelburger in het huis van bewaring in Middelburg aangehouden. Hij zat al vast voor een ander onderzoek. Donderdag werd in Torentijd de Goesenaar aangehouden. Ook hij zat voor een ander onderzoek reeds binnen. Volgende week staat het verhoor gepland van de 45-jarige man uit Middelburg.

De politie laat weten te vermoeden dat sprake is van een doelbewuste wraakactie tegen de agent.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (8-1-2021 om 17:32)
frisse lui, als ze al vast zaten, maar een paar jaar van straat halen, alleen jammer dat het wel van ons belasting geld afgaat
W. (8-1-2021 om 16:17)
Ter informatie: uitgevoerd door leden van de cocaine maffia. De agent controleerde te vaak en de drugstransporten hadden hier hinder van.
Cookie-instellingen beheren